Cerem respectarea legii și a oamenilor care asigură siguranța cetățenilor și a statului!

Continuăm protestele, până la soluționarea revendicărilor noastre!

Nemulțumiți de faptul că nu li se iau în considerare revendicările, membrii FSNPPC continuă protestele, după un calendar bine stabilit, până la soluționarea cerințelor, respectarea Legii cadru 153/ 2017 și altele.

  ”În cea de-a patra zi a pichetărilor sindicale, am fost la sediile MAI și Ministerului Muncii. La ora 10.30, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a primit o delegatie a protestatarilor, incluzând conducerea centrală a SNPPC. Discutiile au fost purtate, în principal, pe marginea problemelor generate de neaplicarea integrală a Legii-cadru 153/2017 a salarizării. Ministrul Lucian Bode a precizat că, ”având în vedere importanța  activitatii MAI, susține aplicarea a 1/2 din restanța existentă în acest moment, adică o tranșă anuală”.  De asemenea, există o intenție de majorare a sporului de suprasolicitare neuropsihică, de la 10%, la 15%, în cazul în care și alte ministere insistă cu acordarea sporului de complexitate, în cuantum de 15%. De la M.A.I. ne-am mutat protestul la Ministerul Muncii, unde domnul ministru Budăi a coborât în mijlocul protestatarilor. Acesta ne-a comunicat că ”există o intenție de a se acorda, tot în parte, restanța salarială în discuție”, rezultată din Legea 153/2017 (în ceea ce privește Anexele VI și VIII, care fac referire la militarii, polițiștii și personalul contractual din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, lege modificată prin OUG în ultimii doi ani); Noi suntem sătui de promisiuni! Ne dorim concretizarea revendicărilor, așa cum le-am solicitat! De aceea, până la concretizarea acestor promisiuni, prin OUG, care va fi adoptată curând, continuăm protestele după calendarul anunțat:  miercuri, 17 august, începând cu ora 10.00, la Guvern – Pța Victoriei, de unde vom pleca la sediile PSD și PNL (mai ales că, după ora 13.00, este preconizată începerea ședinței de Guvern, care va decide măsurile fiscal-bugetare pentru acest an și, în consecință, și soarta financiară a familiei noastre ocupaționale);  joi, 18 august, ora 10,00 –  Reprezentanța Comisiei Europene în România.” se arată în comunicatul FSNPPC .

Vrem respect pentru familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională!
Vrem respect pentru polițiști, personalul contractual și rezerviștii militari, care oricând pot fi rechemați în activitate!

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share