Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cetățeanul și statul, egali în problemele fiscale!

Propunerea PUSL a fost adoptată de SENAT 
Anunțul a fost făcut de Stețuța Cătăniciu, președintele comisiei  pentru cercetarea abuzurilor, corupției și petiții a Camerei Deputaților.
Senatul a adoptat propunerea legislativă a umaniștilor, de modificare a Codului de procedură fiscală, pentru a pune în practică principiul constituțional al egalității în fața legii.
 ”Modificările vizează realizarea unui tratament de egalitate în relația stat-cetățean, respectiv organ fiscal/contribuabil, statul, în raport cu cetățenii săi, neputând abuza de poziția sa dominantă. Concret, statul va avea parte de același tratament ca și contribuabilul, în cazul în care nu își achită obligațiile legale sau întârzie în îndeplinirea acestora. O altă modificare importantă este legată de procedura executării silite, noile prevederi fiind menite să evite blocările nejustificate ale conturilor contribuabililor și să scurteze semnificativ durata dintre punerea și ridicarea unei popriri. Dincolo de consolidarea practică a egalității în fața legii între organele fiscale și contribuabili, avem convingerea că aceste propuneri vor reduce semnificativ și incidența litigiilor dintre aceștia”, se arată în comunicatul transmis de Steluța Cătăniciu, președinte al  Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și petiții a Camerei Deputaților.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share