Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

CHINA acuză NATO de calomnie și de o continuare a mentalității RĂZBOIULUI RECE

Misiunea chineză în Uniunea Europeană a denunțat marți  declarația NATO care declară Beijingul o „provocare de securitate”, tramitând că de fapt, China militează  pentru pace, dar se va apăra dacă va fi amenințată.

Comunicatul de presă chinez a declarat că declarația NATO este o „calomnie asupra dezvoltării pașnice a Chinei, o judecată greșită a situației internaționale și a rolului propriu (NATO) și o continuare a mentalității Războiului Rece și a psihologiei politice organizaționale”. Washingtonul a evidențiat China drept o amenințare specială, în special în Marea Chinei de Sud, unde a construit și militarizat insule artificiale, precum și asupra încercărilor sale de a intimida Taiwanul autoguvernat, pe care pretinde că este propriul său teritoriu pentru a fi anexat  și de a folosi forța militară, dacă este necesar.

Misiunea chineză a declarat că ”cheltuielile Beijingului pentru armata sa sunt considerabil mai mici decât cele ale membrilor NATO” și a acuzat organizația că evocă o amenințare militară din partea Chinei pentru a-și justifica propria agendă. China „nu va renunța niciodată la dreptul de a menține pacea, ci va apăra neîntrerupt suveranitatea, securitatea și interesele de dezvoltare”, se menționează în comunicatul de presă, al chinezilor.

Liderii NATO au declarat că China lucrează pentru a submina ordinea globală, un mesaj sincronizat cu apelurile președintelui SUA Joe Biden de a confrunta Beijingul cu privire la practicile comerciale, militare și ale drepturilor omului din China. Într-o declarație la nivel înalt, liderii au spus că obiectivele și „comportamentul asertiv al Chinei prezintă provocări sistemice pentru ordinea internațională bazată pe reguli și pentru domeniile relevante pentru securitatea alianței”. Liderii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la ceea ce au spus că sunt „politicile coercitive” ale Chinei, modurile opace în care își modernizează forțele armate și utilizarea dezinformării.

Ca răspuns, misiunea chineză a declarat că ”armata din Beijing are doar scopuri defensive și modernizarea sa militară este „rezonabilă, rațională, deschisă și transparentă”.

Bugetul de apărare al Chinei este al doilea ca mărime după SUA, dar misiunea a afirmat că cifra de aproximativ 209 miliarde de dolari este încă cu mai puțin de o cincime, decât suma cheltuită de țările NATO. Observatorii spun că ” China cheltuiește mai mult decât spune pentru armata sa nedeclarând costurile pentru armele noi și alte programe”

Țările NATO dețin, de asemenea, baze în întreaga lume și „își trimit portavioanele peste tot pentru a-și arăta puterea militară”, a spus misiunea chineză.

De asemenea, a făcut referire la bombardarea Ambasadei Chinei în Serbia în 1999, care a ucis trei jurnaliști de presă de stat. NATO a spus că a fost rezultatul unei direcționări defectuoase, dar majoritatea chinezilor cred că a fost un atac deliberat.

Misiunea a mai spus că arsenalul nuclear al Chinei este de 20 de ori mai mic decât cel pe care îl posedă NATO și că nu va fi niciodată primul care să folosească astfel de arme sau să le folosească împotriva națiunilor non-nucleare.

„Nu vom reprezenta o provocare sistemică pentru nimeni, dar dacă cineva dorește să ne provoace,  ”, nu vom sta cu mâinile în  sân”, au mai transmis misiunea chineză în U.E.

NATO ar trebui să „cheltuiască mai multă energie pentru promovarea dialogului și cooperării și să facă mai multe lucruri care să conducă cu adevărat la menținerea securității și stabilității internaționale și regionale”, a se arată în finalul comunicatului reprezentanților administrației de la Beijing.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share