Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Chindia Târgoviște – Urban Titu, 2-0

Urban Titu a încheiat printr-o înfrângere disputa cu Chindia Târgovişte (0-2), din prima etapă a campionatului. Componenţii grupării din sudul judeţului au sperat că în deplasarea de lângă Turnul Chindiei îi pot răpune încă o dată pe roş-albaştrii, aşa cum s-a realizat şi în turul stagiunii precedente. Aşezarea în teren bine gândită de Adrian Neaga şi dorinţa de victorie a vişiniilor au lăsat senzaţia, în debutul meciului, că echipa Urbanului poate atinge un nou rezultat pozitiv în fieful târgoviştenilor.

Marea ocazie irosită de Avram în primele minute de joc şi şutul lui Petculescu din lovitură liberă, reţinut de Cristică de lângă bară, au indicat rapid intenţiile de gol ale Urbanului. Jocul bun al lui Corbu et comp. a făcut ca echipa gazdă să fie ţinută în corzii o perioadă bună de timp şi să aibă primele ocazii de poartă aproape de jumătatea primei reprize, prin Anton şi Popa. Echilibrul de forţe din teren s-a rupt în finalul primului mitan, când Titu a rămas în zece oameni, după ce Ştefănescu a fost eliminat pentru o intrare din spate la Cherchez, din postura de ultim apărător.

Imediat, după această fază, toate planurile tehnico-tactice ale lui Neaga au fost date peste cap, iar Chindia a trecut la conducerea jocului. Astfel, din actul secund târgoviştenii au schimbat partitura, iar Urbanul a fost nevoită să pună accentul pe jocul defensiv. Omul în minus de pe gazon a făcut ca Titu să-şi piardă din luciditate şi adversarul să se apropie foarte mult de buturile lui Iordan. Cum în ultimele douăzeci de minute ale partidei, echipa lui Neaga a lăsat foarte mult garda jos, Chindia a reuşit să-şi asigure toate punctele puse în joc, datorită reuşitelor semnate de Popa şi Cherchez. Finalul partidei de pe „Eugen Popescu” a mai adus în prim plan, încercarea de gol al lui Ivaşcu, de la marginea careului, pentru Urban şi şutul în bară al lui Popa, pentru gazde. La capătul primului meci susţinut de Titu în campionat a rămas impresia că dacă raportul de forţe ar fi rămas egal toate cele 90 de minute, echipa lui Neaga păstra şanse mari să plece neînvinsă de pe arena târgovişteană.

Adrian Neaga, antrenorul Urbanului a declarat dupa meci ca   „Chindia ne-a dat un gol când eram în zece oameni pe teren şi altul când eram în nouă. De asemenea, la 1-0 pentru adversar şi când ne aflam în nouă jucători pe teren am avut ocazia să egalăm. Chiar dacă am avut parte de o înfrângere ţin să-mi felicit jucătorii că au dat dovadă de caracter în acest joc. Cred că în curând se va forma o echipă frumoasă la Titu. Jucătorii mei au trebuit să transpire de două ori mai mult în acest meci, decât au făcut-o în disputa din Cupa României. Astăzi am jucat mult mai bine decât am făcut-o în Cupă. Felicit Chindia pentru victorie şi îi doresc mult succes în lupta pentru promovare, fiind o echipă din judeţul Dâmboviţa. Nu se ştia niciodată ce s-ar fi întâmplat în acest joc dacă se juca 90 de minute unsprezece la unsprezece. Pot spune că în minutul 2 am avut penalti la Rădescu, dar arbitrul nu l-a dat.”

Nicu Croitoru, antrenorul Chindiei Târgoviște a mărturisit că „Am avut câteva emoţii în acest meci deoarece am jucat pe teren propriu şi trebuia să arătăm bine. Pe de altă parte, emoţii au fost şi din cauza faptului că evoluam împotriva lui Urban Titu, adică în faţa unei echipe extrem de motivată. Cum am lucrat mulţi ani la Titu prefer să nu vorbesc despre această echipă. Ne aşteptam ca împotriva Urbanului să avem un joc greu. Le-am spus băieţilor să aibă multă răbdare până vom marca. În această dispută nu aveam voie să ne precipităm. Trebuie să recunosc că unsprezece la unsprezece era mult mai greu să câştigăm. Mă aşteptam ca Titu să fie o echipă care să arate bine în apărare şi care să ne închidă bine culoarele  de gol. Pentru noi a fost bine că am reuşit să câştigăm”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share