15/01/2021

Chinezii ne dau lectii: Pod de sticla in parcul național care a inspirat filmul AVATAR

Share ButtonAdevărul este că uimitorul progres tehnologic al chinezilor, ca și preocuparea pentru evidențierea propriilor valori, a creat în țara asiatică o adevărată competiție între arhitecți, fiecare an aducând noi și noi proiecte de arhitectură avangardistă.

parc natural china 1
Astfel, potrivit CNN, China anunță lansarea în luna iunie a acestui an a celui mai lung și mai înalt pod de sticlă din lume, construit nu oriunde, ci în spectaclosul și celebrul parc național Zhangjiajie, cel care seamănă izbitor cu peisajul de pe planeta Pandora din filmul Avatar (amintiți-vă de Munții Plutitori), imaginat de echipa regizorului James Cameron, peisaj care se spune că este inspirat de parcul Zhangjiaji.

parc natural china 2

Podul, care se va întinde pe o lungime de 430 de metri, va uni două vîrfuri muntoase din zona denumită Zhangjiajie Grand Canyon, provincia chineză Hunan. Cu o deschidere de 6 metri și o înălțime de 300 de metri, el va fi, cu siguranță, o mare atracție turistică, rivalii neputându-se măsura cu el din punctul de vedere al dimensiunii și al înălțimii la care va trona. Ca să nu mai vorbim de peisaj…

parc natural china  6 pod
Pe când și la noi măcar 10 la sută preocupare a autorităților române în valorificarea uriașului potențial turistic pe care îl are România?

Daniel Roxin

parc natural china  7 pod

parc natural china 3

parc natural china 4

parc natural china 5

parc natural china 8

 

sursa

Distribuie acest articol Oficial Media
Share