Cine a trântit guvernul Dăncilă?

Guvernul Dăncilă a căzut. Moțiunea a fost votată de 238 de parlamentari. Marius Bota și Mihăiță Găină au fost printre cei patru semnatari PSD ai moțiunii de cenzură. Gabriel Petrea, liderul tineretului PSD și fost ministru, a votat moțiunea de cenzură.

Iată filmul căderii unui sistem dezastruos care a domnit 3 ani în România. Senatorii au început, apoi, să voteze. Între timp, aproximativ 50 de persoane protestează în faţa Parlamentului, în timpul dezbaterii moţiunii. Manifestanţii au steaguri ale României şi ale Uniunii Europene și scandează lozinci precum „Votaţi, nu trădaţi!” sau „Naţiunea susţine moţiunea”.

Deputatul PSD Marius Bota și deputatul Mihăiță Găină, fost membru al partidului de guvernământ, au votat la vedere moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului.

Totodată, parlamentarii din grupul minorităților, inclusiv liderul grupului, Varujan Pambuccian, au introdus bile în urnele de vot.

Marius Bota și Mihăiță Găină au fost printre cei patru semnatari PSD ai moțiunii de cenzură. Gabriel Petrea, liderul tineretului PSD și fost ministru, a votat moțiunea de cenzură.

El a fost aplaudat de parlamentarii opoziției și huiduit de cei de la putere.

De asemenea, moțiunea de cenzură a fost votată și de deputați aparținînd grupului minorităților naționale, altele decît cea maghiară.

Reprezentanții puterii și opoziției s-au poziționat în preajma pupitrului de unde se citește lista parlamentarilor, pentru ca senatorii și deputații să voteze.

Printre cei care asistă lîngă pupitru se numără Daniel Constantin (ProRomânia), Lia Olguța Vasilescu (PSD), Florin Roman (PNL) și Robert Turcescu (PMP).

În sala de ședință se află și liderul PNL, Ludovic Orban, care a fost invitat de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

La vot asistă și premierul Viorica Dăncilă, care este înconjurată de parlamentari PSD și membri ai Executivului.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share