Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Cine să ne primească în Shengen, dacă vă bateți joc de eroi?”

UP DATE: 
”Statuia lui Iuliu Maniu din Piața Ștefan cel Mare, dată jos, la sfârșitul săptămânii trecute, în condiţii absolut de neacceptat, a fost repusă, luni, pe soclu, de muncitorii firmei care se ocupă cu lucrările de modernizare în zonă. Sătul de critici, Emil Boc a reacţionat şi a cerut firmei SC Astor Com, câștigătoarea licitației să repună, de urgență, statuia la locul ei” anunță colegii de la ziarul de Cluj. 
Anul acest se împlinesc 150 de ani de la nașterea lui Iuliu Maniu și 70 de la uciderea sa în închisoarea de la Sighetul Marmației (5 februarie 1953).
Administrația PNL, în frunte cu Emil Boc, a trecut și la desființarea memoriei lui Iuliu Maniu, prin dărmarea statuii sale din Cluj-Napoca și batjocorirea ei.
”Indiferent ce lucrări se doreau a fi realizate, ce modernizări erau necesare, statuia nu trebuia să fie culcată în noroi,  și nu trebuia să fie acoperită cu o prelată. În 1953 comuniștii l-au aruncat pe Iuliu Maniu într-un mormânt fără cruce, nici azi nu știm unde este îngropat. Emil Boc repetă la 70 de ani de la uciderea lui Iuliu Maniu, ce au făcut comuniștii în 1953 și încearcă să îi ucidă memoria!
Un gest de normalitate din partea primarului Emil Boc, ar fi fost mutarea acesteia pe un alt amplasament astfel încât, în 5 februarie cei care doreau să poată aprinde o lumânare la statuia făuritorului României Mari,  să o poată face. Este cu atât mai grav acest act, cu cât monumentul lui Iuliu Maniu a fost ridicat din inițiativa privată a Academicianului Emil Burzo, iar Primăria, PNL și Emil Boc nu au avut nici o contribuție cu excepția documentării administrative, ”transmit revoltați, țărăniștii.
Statuia lui Iuliu Maniu din Cluj a fost realizată în anul 2018 și inaugurată în 8 ianuarie 2019, lucrările fiind finanțate de familia academicianului Emil Burzo. Statuia a fost numită, la data respectivă, un „simbol al democrației și libertății”.
”Sunt şocat că au dărâmat statuia lui Maniu. Am vorbit cu Ionuţ Ţene (şeful Biroului Învăţământ cultură culte sport şi societate din Primăria Cluj-Napoca) şi a spus că habar n-a avut. Am vorbit şi cu arhitectul Ionel Vitoc şi mi-a spus că e un proiect european de amenajare şi a acelei zone şi crede că o să repună statuia tot acolo, dar că nu ştie sigur”, a declarat, pentru Cluj24, finanţatorul statuii, academicianul Emil Burzo.
”Motivul pentru care statuia a fost îndepărtată – pentru reamenajarea locului, se spune – este irelevant. Statuia lui Iuliu Maniu îndepărtată, pe furiș, fără explicații din partea autorităților, culcată la pământ cu o coroană la picioare, acoperită împreună cu murdării este imaginea «noii» democrații și libertăți, așa cum o pregătesc cei vremelnic aflați în funcții de conducere azi în România.
În fața asaltului neomarxiștilor și a «cancel culture» nu putem sta nici indiferenți și nici tăcuți. Iuliu Maniu e simbolul martirului pentru libertate și națiune, iar lupta lui o continuăm noi azi! Peste tot, în țară și in lume, libertatea individuală și suveranitatea națională sunt atacate sistematic, iar rolul fiecăruia dintre noi este sa luptăm pentru ele”, a spus europarlamentarului Cristian Terheș.
Statuia lui Iuliu Maniu nu e prima statuie a unui lider român pusă la pământ în județul Cluj. În anul 2022, de exemplu, autoritățile locale din Turda au dat jos și mutat statuia lui Avram Iancu din centrul municipiului.
Comentând live de la fața locului, Cristian Terheș a spus:
„Este 12:44 (28 ianuarie 2023) și suntem în fața locului unde, până în urmă cu două zile, a fost statuia lui Iuliu Maniu. Am primit azi noapte un mesaj de la cineva din Cluj care mi-a spus că statuia lui Iuliu Maniu a fost doborâtă efectiv cu excavatorul, pusă la pământ și mi-a fost greu să cred că lucrul acesta e adevărat. Am avut drum azi la Cluj și am venit să văd la fața locului ce se întâmplă.
Astăzi este sâmbătă, nu avem pe cine să întrebăm dintre cei responsabili de acest măcel.
Neocomuniștii l-au omorât pe Maniu a doua oară, după 70 de ani de la moartea sa. Statuia a fost aruncată între gunoaie, iar soclul efectiv smuls din pământ. Vi se pare normal ca statuia unui om care a făcut Marea Unire să fie tratată astfel? Și apoi vă mirați că nu suntem primiți în Shengen? Cine să ne primească în Shengen, dacă vă bateți joc de eroi?”, a  conchis  europarlamentarul Cristian Terheș.
Cristian Terheș solicită primarului Emil Boc să își ceară scuze public pentru grava ofensă adusă memoriei lui Iuliu Maniu și să repună statuia în locul inițial.
Și românii sunt revoltați de starea de fapt și despre ceea ce se întîmplă la Cluj Napoca. Iată doar o parte din comenturile lor:
”Cei care au făcut această faptă nu se identifică cu România. Lipsiți de patriotism , de istorie , de neam. Vânzători de țară”.
”Noi toți suntem de vină , pentru că nu luăm atitudine împotriva acestor incompetenți! Care își bat joc de Țară și de tot reprezinta istoria noastră! Unde sunt cetățenii? Unde sunt autoritățile locale? Nu se poate să nu facă nimic, Rușine!”
”Foarte trist, sunt clujeancă,  dar constat cu stupoare că orașul ăsta este primul din țară care se aliniază la toate „curentele occidentale” . Parcă nu ne mai funcționează propria gândire. Iar despre cei de la cârma orașului nu mai spun nimic…. Cred că au bluzele umflate de la „pupatul în dos „a occidentului”.
După valul de acuzații, primarul Emil Boc a ieșit cu o declarație în care, acuză firma care se ocupă de lucrări, care a intervenit fără să întrebe sau să  informeze pe cineva cu privire la afectarea statuii.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share