Găsită moartă în zona izolată la Câmpu lui Neag

O femeia, despre care familia nu mai știa nimic de  câteva oare,  a fost găsită de ginerele său, decedată.  Bărbatul a anunțat polițiștii. Femeia locuia singură într-o zonă izolată la Câmpu lui Neag și pentru a o coborî în oraș, polițiștii au primit sprijinul celor de la Salvamont. Aceștia au urcat sus, pe munte și au înotat efectiv prin zăpada mare.

”În data de 29 ianuarie 2023, în jurul orei 15.45, Poliția Orașului Uricani a fost sesizată de un bărbat despre faptul că a găsit-o decedată pe soacra sa, în vârstă de 46 de ani, din Uricani. Cadavrul femeii a fost găsit in zona Câmpul lui Neag, într-o zonă greu accesibilă. Poliţiştii care s-au deplasat la fața locului au constatat că persoana decedată a fost găsită la aproximativ doi kilometri de drumul principal dintre Uricani și localitatea Câmpu lui Neag, în zăpadă. Cu ocazia cercetării la fața locului s-a constatat că femeia nu prezintă urme de violență, în cauză nefiind suspiciuni privind comiterea infracțiunii de omor”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara. Trupul neînsuflețit al femeii a fost depus la morga Spitalului Municipal Lupeni. Legiștii vor stabili, în urma necropsiei, cauza decesului.

Momârlanii, mai în etate, renunță să-și părăsească domiciliile, pentru a locui alături de familie, în oraș.  Țăranii din Valea Jiului  țineau și țin încă foarte mult la dreptul de proprietate, la locurile lor, ei știu că sunt locurile lor sunt primite moștenire de la părinți de la moși strămoși și nu le dau, nu le înstrăinează, și-și îngroaoă membrii familiei, acasă, în locuri amenajate special sau în grădini.  Era ceva legat  ce ține de cultul  strămoșilor, ei mereu spun: ”păi,  eu nu-mi vând mormântul lui tata și lui mama și lui moșu sau lui buna!”.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share