Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cinematograful Independența Târgoviște: Cel mai mare ecran de proiecție Cinema din România

Cinematograful Independența din Târgoviște va rula vineri, 10 decembrie 2021, primul film de la reabilitarea și modernizarea clădirii. După câțiva ani de la debutul lucrărilor de reconstrucție, iată că luna decembrie le aduce târgoviștenilor un cadou, vizionarea mult așteptată a filmelor la cinema și nu oricum, ci la standardele cele mai ridicate – ”Cinema Independența este clasificat în prima categorie în funcție de condițiile oferite spectatorilor. Mai sus de atât nu se poate. Avem cel mai mare ecran de proiecție Cinema din România”, a precizat primarul Târgoviștei. 

Dincolo de anumite ”nemulțumiri” pe care oamenii le manifestă în mod constant, de multe ori, orice ai face, tot nu este bine 🙂 nu putem să fim ”orbi” și să nu vedem că s-au dezvoltat foarte multe lucruri bune în Cetatea Valahă și că procesul de construcție are un ritm impus și de ceea ce s-a realizat până acum. Adică oricât am vrea să construim ”zgârie nori”, este necesar să punem bazele trainice și să parcurgem lucrurile în modul corect și durabil.

Mai multe detalii despre reluarea activității la Cinematograful Independența, ne-a oferit edilul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi. La eveniment au fost prezenți și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu, alături de city manager, Gabriel Boriga.

Daniel Cristian Stan: Avem aproape 500 de locuri, cel mai mare ecran de proiecție Cinema din România, sunt condiții foarte bune

”Am reușit să depășim toate problemele pe care le-am întâmpinat, unele artificiale, așa cum s-a întâmplat cu Ministerul Dezvoltării și cu predarea Cinematografului către Primăria Târgoviște. Iată că în acest moment Cinema Independența a intrat în circuit.

Asta înseamnă că, la sfârșitul săptămânii, după o pauză de 15-20 de ani vom avea și primele filme proiectate la Cinema Independența. Filmele se vor proiecta in zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Acesta va fi programul clasic, în funcție de solicitări putem stabili și alte zile. Primul film va fi la ora 17.00 și al doilea la ora 20.00. Iar sâmbătă și duminică vor fi și filme pentru copii începând cu ora 11.00.

De Crăciun va fi un program special. Filmele vor fi producție 2020, 2021 și pe 17 decembrie va fi și o premieră națională. Cam tot ce apare nou vom încerca să aducem și la Târgoviște.

  • Legat de prezența în sala de cinema, încă suntem sub incidența legislației specifice, cu restricțiile, și sper să dureze cât mai puțin.
  • Este o sală generoasă, avem aproape 500 de locuri, Cel mai mare ecran de proiecție Cinema din România, sunt condiții foarte bune.
  • Suntem asigurați la incendiu, stăm foarte bine din punct de vedere al siguranței spectatorilor.

Cinema Independența este clasificat în prima categorie în funcție de condițiile oferite spectatorilor. Mai sus de atât nu se poate. Este un lucru foarte bun pentru municipiul Târgoviște.

A fost o muncă de echipă de câțiva ani, atât noi, cei din executivul Primăriei, cât și colegii de la investiții și managementul de proiecte, prin care am reușit să transformăm o ruină într-o clădire foarte frumoasă și să redăm orașului un simbol.

Era deprimant să vedem în centrul orașului o clădire care efectiv se deteriora pe zi ce trece. În anul 2015 am găsit lilieci în sală, în camera de proiecție. Acum lucrurile s-au schimbat radical.

Astăzi va începe să funcționeze și site-ul cinema-independența.ro de unde se vor putea cumpăra bilete online, dar va fi și program la casierie (cu excepția zilei de luni), în fiecare zi, iar în weekend program prelungit. Biletele au un cost între 10 și 30 de lei. Prețurile sunt spre zona de jos față de ceea ce se practică acum în România.

Sunt convins că Cinema Independența va deveni un punct de atracție pentru târgovișteni, mai ales că este singurul de această mărime.

De acum înainte, zeci de ani, târgoviștenii se vor putea bucura de acest Cinematograf, pentru că în afara unor lucrări de întreținere, multă vreme nu va mai fi nevoie de nimic. Și temperatura este una optimă, toate sistemele funcționează.

Tot ce însemană manipularea echipamentelor și personalul, este asigurat de Primăria Târgoviște prin Teatrul municipal Tony Bulandra.

Sunt și spații destinate persoanelor cu dizabilități, cu rampă de acces, pentru că am vrut să avem o investiție care să satisfacă toate exigențele”, a explicat Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Program luna decembrie, adulți și copii:

Distribuie acest articol Oficial Media
Share