Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Citirea si scrierea numerelor naturale. Rechizite scolare si resurse didactice

După cum bine știm, citirea și scrierea numerelor naturale se face, în sistemul european de educație, în baza cifrelor arabe.

Citirea si scrierea numerelor naturale

Această aptitudine este una de bază încă din faza claselor primare, iar pentru asta se relocă resurse didactice suficiente cât să îi învățăm pe cei mici cum se numără și se scriu numerele naturale cu care vor opera de-a lungul vieții. Prin urmare, haideți să vedem care sunt rechizitele necesare pentru a ușura considerabil misiunea profesorilor, dar și a părinților, în învățarea discipolilor despre cum se scriu și se citesc numerele.

1.    Caietele educaționale

Alegerea unor caiete educaționale eficiente ușurează considerabil procesul de învățare. În această categorie se includ:

  • caietele de exersare în care cei mici pot repeta de mai multe ori scrierea și citirea numerelor;
  • cărțile de colorat cu numere – chiar dacă s-ar părea că această categorie de materiale didactice se includ mai mult în segmentul de divertisment, în realitate cărțile de colorat sunt un bun mijloc de a dezvolta la copii atenția și concentrarea, inclusiv atunci când traversează procesul deloc ușor de antrenament în scrierea și memorarea numerelor naturale;
  • caietele cu fișe educative și jocurile cu numere – este deja știut că educația prin joc are cel mai înalt nivel de succes, respectiv, de ce nu am simplifica procesul de învățare a numerelor prin intermediul fișelor de joc și de memorare. Acestea îi permit copilului să facă asocieri și să numere interactiv.

2.    Cărțile interactive

Încă un instrument educațional optim în acest proces este cartea interactivă, cum ar fi cea în care copilul poate scrie și șterge în repetate rânduri. În acest fel, cel mic poate repeta procesul și să obțină rezultate pe măsură. În plus, acestea, de regulă, vin la pachet cu diferite ilustrații care fundamentează competențele copilului de a asocia numerele cu anumite obiecte sau fenomene externe.

3.    Planșele didactice

Este una dintre metodele clasice utilizate de către pedagogi, dar care funcționează perfect de fiecare dată. În primul rând, pentru că-i ajută pe copii să deprindă numerele în forma lor vizuală. În al doilea rând, este utilă ca materie de recapitulare, pe care pedagogul îl poate amplasa într-un spațiu accesibil copiilor, astfel încât aceștia să vadă numerele și ca reprezentare grafică.

Vrei să-ți ajuți elevii sau copiii să învețe eficient? Alege materialele didactice oportune, de la Editura Diana. La noi ai un sortiment bogat și o abordare profesionistă, garanții funcționale ale unei educații de succes.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">