28/09/2020

Clarfon este singurul distribuitor Atos în România

Sănătatea pacientilor laringectomizati depinde în totalitate de calitatea respirației și de protecția eficientă împotriva oricărui virus, insa in ultima perioadă acestia sunt din ce în ce mai neglijati de către autorități, confruntandu-se cu o nevoie care și la momentul curent nu este îndeplinită.

Pacientul laringectomizat se află în postura în care trebuie să folosească un dispozitiv medical important pentru respirația sa. Acesta  este filtrul de aer HME – care are rolul de a umidifica aerul și de a-l filtra împotriva bacteriilor și a virusurilor.

Deși este extrem de important pentru respirație, acest filtru nu este compensat prin Casa de Asigurări de Sănătate.

Filtrele HME sunt benefice pentru că limitează internarea și tratamentul, acestea fiind mult mai costisitoare.

Laringectomia constă în îndepărtarea laringelui și separarea căilor respiratorii de gură, nas și esofag. Într-o laringectomie totală, întregul laringe este îndepărtat iar în cazul unei laringectomii parțiale, numai o porțiune din laringe.

Laringectomia totală este intervenția chirurgicală oncologică adecvată pentru majoritatea pacienților cu neoplasm laringian. Acest tip de intervenție are rezultate oncologice excelente. O dificultate a acestei acțiuni produce consecințe funcționale semnificative precum: probleme respiratorii, infecțiile recurente ale căilor aeriene inferioare, dificultățile la înghițire, idei suicidale. Această afecțiune conduce printre altele și la pierderea vocii, modificarea respirației sau chiar a pierderii simțului olfactiv.

Filtrele umidificatoare reduc substanțial costurile spitalizării, îmbunătațesc calitatea vieții pacientului, iar vizitele la spital cauzate de problemele respiratorii sau chiar toracice sunt reduse.

Clarfon înțelege nevoile pacientului laringectomizat, oferind numeroase beneficii pentru persoanele cu laringectomie totală, în toate cabinetele din țară:

  1. Fiecare pacient laringectomizat are dreptul la 4 canule /an, decontate prin CAS.
  2. Buton fonator pentru vorbire – fiecare pacient are dreptul la 2 butoane fonatorii/ an, decontate prin CAS.
  3. Clarfon este singura companie din România care oferă filtre gratuite pentru canule.
  4. Clarfon este unic distribuitor Atos în România din anul 2019, 80% din butoanele fonatorii vândute în  întreaga lume sunt Provox Vega, de la Atos, fiind considerate cele mai bune de pe piață.
  5. Clarfon oferă canule din silicon, biocompatibile, pe care pacientul le primește în pachet, pentru fiecare canulă câte 5 filtre HME gratuit.

***

Distribuie acest articol Oficial Media
Share