Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Clarfon – Ochelarii un simplu accesoriu sau o reală necesitate?

Cu o singură privire, ce durează o fracțiune de secundă, ochiul transmite către creier toate datele necesare pentru a putea defini ceea ce ne înconjoară. 80% dintre informațiile pe care le primește organismul uman sunt primite prin intermediul ochilor, deci este important să protejăm pe cât de mult acest simț vital.

Cu toate că ochii sunt un organ atât de mic, deteriorarea calității de funcționare a acestora poate crea un real disconfort.

Cu siguranță, ați observat că în momentul în care privim persoanele din jurul nostru, cel puțin una dintre acestea poartă ochelari. De asemenea, se poate observa că putem găsi ochelari chiar și în unele magazine destinate în principal accesoriilor vestimentare.

Astfel, devine absolut legitimă întrebarea: când este utilă/obligatorie folosirea ochelarului sau este acesta mai mult un accesoriu vestimentar?

În mod cert, utilitatea unei perechi de ochelari se poate justifica ca o reală necesitate în situația în care există o lentilă cu rol de protecție sau dioptrie. Unele vicii le practicăm cu bună știință chiar dacă suntem constienți că ne pot afecta sănătatea, iar pe altele le dobândim la naștere sau în timpul vieții.

În ultima perioadă, distanțarea socială ne-a condus către utilizarea mult mai îndelungată a dispozitivelor electronice, iar oboseala oculară a devenit din ce în ce mai frecventă în cazul tuturor persoanelor, la orice vârstă. Cercetările spun că între 50% și 90% dintre aceste persoane se vor confrunta, de-a lungul timpului cu cel puțin o parte dintre simptome dacă nu apelează la protecția ochilor.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), 80% dintre cazurile de boli oculare, cum ar fi orbirea, pot fi prevenite prin utilizarea ochelarilor sau a lentilelor de contact.

Cele mai cunoscute afecțiuni ale ochiului sunt: miopia, hipermetropia, astigmatismul și presbiopia.

Iată câteva dintre simptomele care ar trebui să te conducă către un consult oftalmologic:

  • Vedere încețoșată
  • Vedere dublă
  • Ochii roșii, iritați
  • Sindromul ochilor uscați
  • Dureri de cap

Ai nevoie de ochelari pe bază de prescripţie medicală pentru prima dată? Ai observat că vechii ochelari nu te mai ajută? Ai remarcat primele semne de oboseală oculară sau dorești să schimbi ramele de ochelari? Sau vrei doar să faci un control de rutină pentru a afla dacă totul este în regulă?

La CLARFON OPTICĂ MEDICALĂ poți să verifici acuitatea vizuală. Specialiștii Clarfon sunt aici să te îndrume către cea mai bună soluție pentru protecția ochilor tăi.

Deoarece suntem o echipă construită pe principiul cu și pentru oameni, încercăm să aducem cele mai bune oferte pentru tine. Din acest motiv, în luna februarie, TESTAREA VEDERIIHYPERLINK “https://clarfon-optica.ro/luna-februarie-optica-clarfon/” ESTE GRATUITĂ și avem 50% REDUCERE la orice pereche de RAME PENTRU OCHELARI.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share