Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Vrei o mașină bună, dar ieftină? De unde o cumperi și cum o verifici înainte de achiziție

Achiziționarea unei mașini second-hand este cea mai ieftină și rapidă modalitate de a obține un autovehicul. Oferta este uriașă, dar, în aceeași măsură, capcanele și afacerile proaste sunt foarte probabile. Pericolul este să plătești prea mult pentru alegerea pe care o faci sau să fie nevoie să investești prea mult pentru reparații ulterioare. Prin urmare, este esențial să știi ce să cauți la un vehicul la mâna a doua.

Află aici ce trebuie să știi înainte de a cumpăra o mașină second hand:

Ce cauți și care este bugetul disponibil?

Nimeni nu caută doar o mașină, iar atunci când vrei să faci o astfel de achiziție, trebuie cel puțin să ai ceva în minte. Alegerea mașinii potrivite nu presupune doar selectarea unei culori, ci mulți factori trebuie luați în considerare.

Vestea bună este că gama disponibilă este imensă pentru orice marcă de mașini și pentru orice buget. În acest sens, piața s-a schimbat în mod clar în favoarea cumpărătorilor în ultimii ani. Multe vehicule cu un raport bun preț-performanță pot fi găsite la vânzare. Și, cu cât imaginea mașinii pe care o cauți este mai clară, cum atât este mai ușor să o găsești.

Totuși, dacă investești într-o mașină de câteva mii de euro, nu este o afacere bună dacă vei ajunge să faci foarte multe drumuri la atelierul auto pentru a remedia problemele apărute. De exemplu, mecanicul îți poate recomanda să achiziționezi noi baterii auto BMW, Audi sau ce altă marcă ai nevoie, căci, în special în sezonul rece și dacă au câțiva ani vechime, ele își pot pierde puterea și mașina nu va mai porni. În acest sens, site-ul Sorgeti oferă o gamă largă de produse de calitate.

Aproximativ vorbind, se poate spune că o mașină își pierde jumătate din valoare după cinci ani. După aceea, kilometrajul, starea și modul în care a fost îngrijită joacă un rol din ce în ce mai important.

De unde pornești căutările pentru noua ta mașină?

Ai posibilitatea de a cumpăra o mașină second hand din diverse locații, și anume de la dealeri sau de la proprietarii privați. Dacă vei opta pentru o firmă specializată care se ocupă de vânzarea mașinilor, atunci vei avea oportunitatea de a beneficia de garanție pe o anumită perioadă de timp. Acesta poate fi un lucru esențial, ce îți oferă o oarecare garanție că faci alegerea bună.

Dacă optezi pentru a cumpăra de la privat, nu ai nici o garanție și este foarte posibil ca proprietarul să vândă mașina doar pentru a scăpa de ea. 

Cum verifici valoarea reală a unei mașini?

O mașină second-hand poate fi evaluată, pentru a-i afla valoarea reală, după următorii factori:

  • Prețul nou
  • Vechimea
  • Kilometrajul
  • Starea

Desigur, prețul aceluiași model de mașină nouă este baza. Dcă vei opta pentru un vehicul a cărui vechime este de sub cinci ani, atunci îl vei putea achiziționa cu cel puțin 30% mai ieftin și cu un kilometraj destul de rezonabil. Sunt și alți factori pe care trebuie să îi iei în calcul pentru alegerea mașinii, astfel încât să nu ai probleme cu ea.

Motoarele mașinilor de astăzi sunt destul de rezistente, dar au existat situații când, la anumite mărci premium de mașini, motoarele au fost distruse la doar 80.000 km. De obicei, după 100.000 km parcurși, o mașină își pierde în mod considerabil valoarea, dar este bună pentru a parcurge încă cel puțin aceeași distanță.

Starea mașinii este și ea importantă și trebuie să verifici să nu existe zgârieturi, pete de rugină sau un aspect neplăcut al interiorului mașinii. Însă, ia în calcul faptul că și dealerii de mașini știu acest lucru și pot investi o sumă mică de bani pentru curățarea și lustruirea mașinii, adăugând în schimb câteva sute de euro la prețul final.

În concluzie, nu te arunca asupra primului model de mașină care îți este pe plac, ci verifică îndelung fiecare aspect prezentat mai sus, căci, până la urmă, este vorba despre o investiție pe termen lung și despre siguranța ta și a familiei tale.

Sursa foto: shutterstock.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share