Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Colegiul Economic ”Ion Ghica”, dotare cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale în valoare de 9 milioane de lei

O nouă unitate de învățământ beneficiază de investiții noi, prin fonduri nerambursabile, în valoare de 9 milioane de lei care vizează achiziția de mobilier și echipament didactic, este vorba de Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgoviște.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Târgoviște, a vorbit despre stadiul derulării proiectului “DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE ȘI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚAMÂNT PREUNIVERSITAR ȘI A UNITĂȚILOR CONEXE DIN MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE”, în valoare de 35.980.238,48 lei prin care se asigură dotarea și echiparea celor 31 de unități de învățământ din municipiul Târgoviște.

Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

”În urmă cu aproximativ o lună semnam contractul de furnizare pentru mobilier didactic și de laborator pentru toate unitățile de învățământ din municipiul Târgoviște. Iată că în aceste zile se fac și primele livrări. Este vorba de un contract în valoare de peste 9 milioane de lei. Face parte din proiectul mai amplu de peste 35 de milioane de lei accesat de către administrația locală și cu participare zero din bugetul local. Spunea cineva că ”ce merit avem”, că sunt pe fonduri nerambursabile. Abia asta este meritul, să cheltui bani din bugetul propriu este ușor. Important este să găsești resurse astfel încât, dintr-un buget de 50 de milioane de lei din taxe și impozite, să poți să ai investiții de peste 200 de milioane de lei într-un an.

Sperăm ca livrările să se deruleze cât mai repede și în aproximativ lună să avem toate unitățile de învățământ din Târgoviște dotate la standarde europene. Numai pe acest contract care vizează mobilierul avem achiziționate 10.000 de pupitre individuale. Aproximativ 1600 de pătuțuri cu saltele pentru grădinițele cu program prelungit și alte elemente de mobilier de natură să îmbunătățească semnificativ condițiile pe care le avem acum. Este un proiect fără precedent ca valoare și volum.

Colegiul Economic va intra în ansamblu într-un proiect important de reabilitare și modernizare. Suntem la faza de obținere a avizelor, finanțarea o avem deja accesata. Este vorba de 30 de milioane de lei pe programul de consolidare antiseismică a clădirilor publice din România. Este un program important prin care am accesat bani și pentru Liceul ”Voievodul Mircea” și cam toate unitățile de invățământ care mai sunt de reabilitat în acest moment vor primi finanțări. Imediat după Paște vor începe lucrările la Școala nr. 9 – ”Grigore Alexandrescu”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share