Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Congresul Internațional de Salvare pe pârtiile de schi din Suedia

Salvamont România, reprezentat de o delegatie de salvamontiști din Gorj, Mureș și Argeș va participa la lucrările Congresului Internaţional de Salvare pe pârtiile de schi ce se va desfășura între 19 și 28 aprilie 2024,  în stațiunea montană Riksgränsen din Suedia.

Evenimentul este organizat de Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi (FIPS) care reunește 33 de ţări membre şi membri asociaţi din întreaga lume și în care,  Salvamont România este membru cu drepturi depline.

Congresul este o oportunitate pentru salvamontiştii români de a face schimb de experienţă cu alți salvatori montani, cu alte asociaţii naţionale de salvare montană și pe pârtii de schi sau institute de cercetare în acest domeniu.

Pe lângă intervențiile și demonstrațiile practice din fiecare zi, delegaţia României va prezenta modul de organizare al structurilor Salvamont, de formare profesională inițială și continuuă, soluțiile de salvare montană bazate pe înalta tehnologie și inteligență artificială lansate în ultima perioadă în parteneriat cu Vodafone, precum și informații despre Centrul Național de Analiză Date, proiect unic la nivel european.

România este apreciată de către organizații similare Salvamont din alte țări pentru cadrul legislativ foarte bun şi cuprinzător în ceea ce privește desfășurarea activităţii de salvare montană. De asemenea, este recunoscută și pentru soluţia de desfăşurare a activităţii în structură mixtă (angajaţi şi voluntari), pentru sistemul de formare profesională, precum şi ca prima ţară din Uniunea Europeană care a reuşit reglementarea aceste profesii.

Salvamont România este singura structura de salvare din țara noastră membră în cele trei mari organizații de salvare: Comitetul Internaţional de Salvare montană CISA IKAR , F.I.P.S. – Federaţia Internaţională a Patrulelor de Schi și IEDO – Organizația internaționala a salvatorilor cu drone. Astfel, salvamontiştii români se bucură de o poziţie foarte bună,  în rândul ţărilor cu activitate de salvare montană și reușesc să menţină întotdeauna aceasta activitate „la înălţime”.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share