Combatem bullyingul promovând toleranța

Bullying-ul, un fenomen în plină amploare în școlile din România în care, conform unui raport al Organizației Salvați Copiii, trei din zece copii sunt excluși din grupul de colegi, 3 din 10 copii sunt amenințați cu bătaia sau lovirea de către alți colegi de clasă sau de școală, iar 1 din 4 elevi a fost umilit în fata colegilor. Datorită lipsei de acces la informații referitoare la combaterea acestui fenomen elevii care sunt țintele bulliyng-ului suferă în tăcere de violenta fizică, psihologică si emoțională, din partea colegilor, a dascălilor si a personalului scolii, rămânând afectați pe termen lung.
Conform rapoartelor Organizației Mondiale a Sănătății, România se situează pe locul 3 în Europa în ceea ce privește bulliyng-ul.
Pentru contracararea acestui fenomen aflat în continuă expansiune, Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană a inițiat proiectul Combatem bullyingul promovând toleranța, proiect implementat cu finanțare ERASMUS+ în parteneriat cu ODV INCLUSION GO ETS – Italia, ASOCIACIJA TAVO EUROPA – Lituania, EGYUTTHATO KOZOSSEGEPITO EGYESULET – Ungaria, ZDRUZENIE CENTAR ZA INICIJATIVI I AKCIJA GOSTIVAR – Republica Macedonia de Nord, SERBIAN ROMA YOUTH ASSOCIATION – Serbia.
Scopul proiectului este de a motiva si implica activ pe adolescenții discriminați în activități de voluntariat pt. combaterea bulliyng-ului si promovarea tolerantei in școlile comunităților defavorizate.
În acest sens în perioada 15 – 26 martie 2022 în localitatea Brebu s-a organizat o tabără pentru 42 de tineri din cele 6 țări, tabără în care aceștia și-au dezvoltat cunoștințele legate de identificarea și combaterea bullying-ului și au dezvoltat instrumentele ce vor fi folosite în luna mai, în 6 campanii din cele șase țări pentru combaterea acestui fenomen.
Campaniile vor viza în mod special școlile din mediul rural având ca rezultat pe termen mediu si lung reducerea atitudinilor violente si discriminatorii la adresa grupurilor cu risc de excludere, prin implicarea activa pentru toleranta si incluziune a cat mai multor tineri.
Materialele dezvoltate în cadrul proiectului pot fi accesate la adresa https://drive.google.com/drive/folders/1JT0SEAgIuQBOw2SdS1ZZWKv3HbV4WcE2 putând fi descărcate și utilizate în cadrul campaniilor anti bullying.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share