25/10/2020

Concert de Divertisment la Inaugurarea Stagiunii Julibiare

In pofida tristelor evenimente care s-au întâmplat în luna septembrie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” activitatea concertistică a instituției continuă.  Sala Palatului Republicii este locația care găzduește colectivele noastre și unde se vor desfășura concertele .

Anul 2020 poartă o conotație aparte pentru filarmonică. În acest an consemnăm 80 de ani de activitate artistică și ne bucurăm de faptul că avem cel mai longeviv colectiv din Republica Moldova – Capela Corală Academică „Doina” care în acest an împlinește 90 de ani de la înființare.

 

Așa dar, colectivele artistice ale Filarmonicii Naționale vor deschide Stagiunea Julibiară 2020-2021 cu o suită de concerte la Palatul Republicii:

 

9 octombrie, Concert vocal-simfonic extraordinar,  100% BEETHOVEN, dedicat Anului Internațional Beethoven, marcat în întreaga lume, în care se vor produce Orchestra Simfonică și Capela Corală Academică „Doina”, conduse de maestru Mihail Agafița.

15 octombrie,

Un concert folcloric de zile mari cu  Orchestra de Muzică Populară „Folclor”, prim-dirijor Petre Neamțu. Vor evolua interpreții: Maria Sarabaș, Zinaida Bolboceanu, Nicolae Paliț, Silvia Goncear, Iustina Scarlat, Vasile Rusu (acordeon), Sorin Zberea (clarinet), Diamanta Paterău, Nica Dudca, ș.a.

 

18 octombrie, Concertino Accordion Band  vine spre predilecția melomanilor cu un excepțional concert de divertisment, iar cu o zi mai devreme, în data de 17 octombrie, ora 17:00, la Eco-Resort Butuceni, ei vă invită să profitați de ultimile zile călduroase de toamnă și să petrecețile în aer liber un weekend cu muzică și dispoziție bună.

 

Tot în cadrul deschiderii Stagiunii Julibiare în data de 23 octombrie, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” veți audia ÎN PREMIERĂ – Requiem de Antonín Dvořák, una dintre cele mai profunde lucrări intelectuale ale compozitorului. Invităm toți melomanii pentru a culege emoțiile oferite de muzica stihinică a formidabilului requiem. Lucrarea este lipsit de orice formă de ostentație superficială, patos sau melancolie. Este marcat de un sentiment de tristețe curajoasă, dar fără subtilități sumbre și tragice. Această lucrare va fi interpretată de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, Capela Corală Academică „Doina”, condusă de Ilona Stepan și de soliștii Anastasia Cușnir (soprano), Tatiana Busuioc (mezzo-soprano), Victor Novițki (tenor), Iurie Maimescu (bas). La pupitrul dirijoral se va produce talentatul dirijor ucrainean Andriy Yurkevych.

Biletele sunt disponibile doar în rețeaua www.iticket.md și www.fest.md. Participarea la spectacol se face doar cu respectare regulilor de distanțare impuse de lege și cu efectuarea triajului epidemiologic.

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share