30/10/2020

Laptopul tău merge încet și se întrerupe? Iată care poate fi cauza!

Ai observat că de fiecare dată când încerci să pornești laptopul, acestuia îi ia foarte mult timp să o facă? Paginile web se încarcă greu, iar dacă vine vorba de vizionarea unui videoclip online, acesta se întrerupe mereu? Dacă ai verificat calitatea internetului și rețeaua de wireless merge perfect pe alte dispozitive, atunci în mod cert problema nu vine de la ea. Există mai multe cauze pentru care laptopul tău se poate comporta astfel, de aceea, citește în continuare pentru a afla mai multe!

Iată de ce laptopul tău se încarcă greu și se blochează adesea!

Nu ai destulă memorie RAM

Dacă ești adeptul deschiderii mai multor taburi în bara de sus, atunci când navighezi pe internet, acest lucru poate afecta rapiditatea cu care noile ferestre se încarcă. De obicei, fiecare laptop vine dotat cu un card de memorie RAM, cu o capacitate mai mare sau mai mică. Fiecare fereastră nouă de internet pe care o deschizi, va ocupa puțin din acest spațiu.  Așadar, în timp, poți ocupa astfel tot spațiul disponibil de pe card.

Acesta este motivul pentru care noile pagini web se vor deschide sau încărca greu, pentru că tu ai utilizat deja aproape toată memoria alocată acestei acțiuni. În acest caz, ai în față 2 opțiuni: fie închizi ferestrele și te rezumi la 3-4 deschise o dată, fie schimbi acest card cu unul mai mare. Astfel, scapi definitiv de aceste probleme. 

Ai instalat prea multe programe inutile

În special atunci când primești un laptop nou, poți fii tentat să descarci din ce în ce mai multe aplicații sau programe, pentru că știi că ai destul spațiu disponibil. În timp, însă, la acestea se adaugă folderele legate de serviciu, pozele din călătorii, jocurile, filmele pe care le-ai descărcat sau orice alt lucru pe care îl dorești. Astfel, mai mult ca sigur vei ajunge să încarci inutil memoria internă a laptopului tău, lucru care va face ca în timpul funcționării să întâmpini diferite probleme.

În acest caz, soluția cea mai eficientă este să cureți periodic laptopul. Șterge lucrurile care nu îți mai sunt utile, renunță la aplicațiile ce se dovedesc nefolositoare și încearcă să portezi, pe o memorie externă, pozele sau filmele pe care vrei să le păstrezi ca amintiri. Astfel, poți preveni simplu și rapid o problemă extrem de mare. 

Ai luat un virus

Din moment ce reclamele devin din ce în ce mai violente și se găsesc peste tot pe internet, hackerii le folosesc adesea ca momeală pentru viruși ascunși. Este recomandat ca, odată ce ai intrat în contact cu o reclamă care pur și simplu îți apare într-un nou tab, să o închizi imediat și să nu îi citești conținutul. Acest lucru se poate întâmpla, însă, și cu unele pagini web sau alte aplicații pe care le descarci. 

Dacă virusul a trecut de programul de protecție al laptopului, atunci trebuie să apelezi la serviciile profesionale pentru repararea laptopurilor neapărat și cât mai curând posibil. Cu cât acesta petrece mai mult timp în device-ul tău, cu atât crește riscul să îți afecteze mai multe fișiere sau, în cazuri extreme, să îți contamineze complet dispozitivul și să îți fure datele cu caracter personal sau pe cele bancare. De aceea, nu întârzia o vizită la specialiști!

Așadar, performanța laptopului tău poate fi afectată de mai mulți factori. Pentru a afla care dintre aceștia este de vină, cel mai bine este să apelezi la serviciile de specialitate pentru o consultație în acest sens. Astfel, elimini sigur și definitiv riscul unor suprize neplăcute! 

 

Sursa foto: Unsplash.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share