Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Concert de muzică electronică OVAL (DE) – Live Streaming

Asociația Compania FaPt și Centrul Cultural German Iași invită iubitorii muzicii electronice, pe 19 noiembrie, începând cu ora 21:00, la o întâlnire de calibru cu MARKUS POPP aka OVAL (Germania), emblema mișcării “glitch”, în care sound-urile electronice şi artele vizuale se vor contopi într-un mix artistic atemporal.

Concertul va putea fi urmărit gratuit prin live streaming pe YouTube, accesând link-ul: https://youtu.be/z3rcjxpUMo4

În cadrul concertului OVAL va lansa o nouă versiune complet actualizată a albumului său din 2020 „Scis” (ritmuri avansate, sunete noi și piese improvizate). Cu acest prilej, OVAL face echipă cu MODELLOGIA, care contribuie cu un amestec ultra-dinamic și colorat de animație 3D, grafică în mișcare, filme retro puternic procesate, imagini și jocuri video estetice. MODELLOGIA fuzionează multe narațiuni vizuale diverse într-un flux de imagini stimulant și postorganic, completând armonios complexitatea exaltantă a pieselor OVAL.

OVAL este una dintre cele mai prolifice și influente forțe creative din muzica electronică contemporană, un adevărat vizionar al muzicii digitale. Cu un instinct incontestabil pentru tonuri vibrante, energice sau contemplative și cu o versatilitate uimitoare, pionierul mișcării “glitch” continua să inspire și să provoace generații de producători muzicali. Fiecare album este o celebrare unică a inovației, abilității și sensibilității, artistul continuând să reinventeze muzica, cu entuziasm și măiestrie, îmbinând tehnologia avansată cu muzicalitatea convingătoare. Nimeni nu face muzică atât de bine folosind computerul, cum o face el.

Rafinându-și continuu stilul ușor recognoscibil, OVAL s-a implicat  în numeroase proiecte, în cadrul cărora a colaborat cu artiști renumiți din toată lumea: Björk, Ryuichi Sakamoto, Apparat, Tortoise, Mouse on Mars, Warren Suicide, Squarepusher, Microstoria (un duo cu Jan St. Werner / Mouse On Mars) și SO (cu compozitorul japonez Eriko Toyoda), Jim O’Rourke, Pizzicato 5, Gastr Del Sol și mulți alții.

Prin utilizarea deliberată a componentelor audio bazate pe distorsiuni sonore, OVAL și-a creat un stil muzical distinctiv, organic si „hiperreal”, care a atras atenția criticilor și care i-a adus de-a lungul timpului numeroase premii media & art, precum:

2001 Prix Ars Electronica;

2010 BBC „2010s Best”;

2011 Prix Ars Electronica Honorable Mention;

2012 Pitchfork „Best New Reissue”;

2012 QWARTZ Award „Best Experimental Music”;

2015 QWARTZ Award „Lifetime Achievement Award”;

2016 FACT „The Best Post-Rock Album Of All Time”;

2016 Treble Magazine „Top 10 Essential Brazilian Albums”;

2016 Pitchfork „No. 7 best Ambient album of all time” și multe alte nominalizări internaționale.

Pe lângă albumele și remixurile sale, OVAL a creat muzică pentru film, instalații artistice, piese de dans și pentru media interactivă, proietându-și propriul software muzical (Ovalprocess, o platformă intercativă de instalații muzicale), care i-a adus celebrul premiu Ars Electronica.

 

OVAL a contribuit la crearea Jocurilor video vizionare ale lui Tetsuya Mizuguchi „Rez” și „Rez Infinite” și a realizat coloana sonoră originală pentru branduri de modă, piese de dans contemporan, filme art-house și reclame TV. (Armani, Comme Des Garcons, Issey Miyake, Prada, SONY, SEGA, Braun, Harmony Korine, Amberley Productions, Masako Tanaka etc). De asemenea, a scris textul pentru piesa „Miscontinuum” a lui Jan St. Werner (Mouse On Mars) și două compoziții muzicale de o oră pentru rețeua publică de radio german (scenariu, partitura originală, narațiune).

Nu în ultimul rând, MARKUS POPP aka OVAL împărtășește viziunea sa creativă prin intermediul numeroaselor prelegeri, workshop-uri și prezentări realizate în întreaga lume, cu subiecte care variază de la fluxul de lucru audio digital la design-ul interactiv și jocuri video.

Evenimentul este produs de FaPt – Fabrica de Artă și Producție Teatrală și Centrul Cultural German Iasi / Deutsches Kulturzentrum Iasi, în cadrul proiectului UnderAct -Program de rezidențe și mobilitate artistică, în parteneriat cu Goethe-InstitutCentrul Cultural German Cluj-NapocaCentrul Cultural German SibiuCentrul Cultural German Timișoara și cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share