Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Concurs de alergare montană ”Atinge OMU” organizat de Asociația Salvamont Dâmbovița

Sâmbătă, 10 IUNIE, anul în curs, s-a desfășurat, în zona Peștera din Munții Bucegi, ediția cu numărul 8 a concursului de alergare montană  ATINGE OMU, eveniment organizat de Asociația Salvamont Dâmbovița. Spre deosebire de anul trecut, unde prezenta alergătorilor a fost ceva mai modestă, anul acesta au participat la eveniment aproape 90 de sportivi, din cei 130 înscriși.
 Startul s-a dat în bloc, începând cu ora 9.00, un pic mai devreme față de anii precedenți din cauza averselor anunțate în jurul prânzului, unde într-adevăr, după ora 13.00 norii negrii au prăvălit peste munte, ploaie, grindină și fulgere ce veneau din toate părțile.
Traseul a urmat, ca de obicei, linia clasică, cu plecare de la Peștera, urcare la Vârful Omu, pe valea Obârșiei, cota cea mai înaltă din Muntii Bucegi (2510 m) și coborâre pe aceași vale.
Lungimea totală parcursă este de 12,5 km, cu o diferență de nivel în urcare de 1000 m. N-a lipsit nici zăpada, netopită încă, mai ales in partea superioară a văii, care a putut fi evitată prin devieri mici de la traseul de concurs.
Tradiția cursei, bulzul perpelit pe jar și cana cu jintiță, pentru care majoritatea concurenților vin cu mare drag si poftă, a fost ținută cu sfințenie ca în fiecare an.
Mulțumim în mod expres partenerilor noștri, voluntarilor implicați în organizarea acestui concurs și sponsorilor, fără de care acest eveniment nu era posibil.
ATINGE OMU este unul dintre cele mai frumoase evenimente organizate până acum în această zonă a Bucegilor, care a adus entuziasm în rândul alergătorilor veniți din toată țara, atât pentru traseul ales, cât și pentru atmosferă.
Prin organizarea acestui concurs, am urmărit să promovăm cât mai mult zona noastră montană Padina-Peștera.
Geo Badea,
Organizator
Distribuie acest articol Oficial Media
Share
">