Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Conectează-te cu sinele prin patru poziții yoga de bază

Practicarea asanelor sau a pozițiilor de yoga ajută la echilibrarea corpului, minții și sufletului unui individ. Asana reunește elementele fizice și mentale pentru a aduce liniștea în corpul și în mintea practicantului de yoga. Printre beneficiile generale se află gestionarea stresului și a anxietății. Cum puteți profita de aceste beneficii? Începeți cu cele patru poziții yoga de bază prezentate mai jos!

1. Tadasana (poziția muntelui)

Tadasana – probabil cea mai simplă dintre cele patru poziții yoga de bază

Este o poziție de bază desfășurată în picioare. Tadasana vă învață arta de a sta corect și vă crește gradul de conștientizare a propriului corp.

Tehnica: Stați cu călcâiele și degetele de la picioare unite și ridicați brațele în sus. Genunchii pot fi și ei distanțați în funcție de lățimea umerilor. Palmele trebuie să fie îndreptate în sus, iar ochii să privească drept înainte. Respirați. Apoi ridicați călcâiele și puneți-vă greutatea pe degete. Trageți corpul în sus și, după ceva timp, coborâți corpul în timp ce expirați. Repetați de 10 până la 15 ori.

Beneficiile Tadasana:

 • Ajută la întărirea mușchilor picioarelor.
 • Ajută la creșterea înălțimii copiilor.
 • Este util în eliminarea durerilor de picioare.
 • Corectează postura proastă și îmbunătățește simetria corpului.

2. Adho Mukha Svanasana (poziția câinelui cu fața în jos)

Adho Mukha Svanasana

Adho Mukha Svanasana sau poziția câinelui cu fața în jos, prelungește și decomprimă coloana vertebrală, întinde ischigambierii, întărește brațele, umple creierul cu oxigen proaspăt și calmează mintea.

Tehnica: Întindeți-vă pe podea pe burtă și cu fața în jos. Așezați palmele lângă piept. Expirați, ridicați-vă trunchiul de pe podea. Îndreptați brațele, mutați capul spre interior, spre picioare și extindeți spatele, încercând să apăsați ferm călcâiele în pământ, cu genunchii drepți. Formați un „V” inversat cu corpul.

Vrei să dezvolți hotărârea și curajul prin yoga, asemenea unui războinic? CLICK AICI

Beneficiile Adho Mukha Svanasana:

 • Calmează mintea.
 • Reduce rigiditatea în regiunea umerilor și tonifică picioarele.

3. Savasana (poziția mortului)

Savasana

Postura de yoga Savasana sau poziția mortului este una dintre cele mai importante posturi. Este menită să vă întinerească mintea și corpul după sesiune, contribuind totodată la concentrarea atenției către sinele vostru interior.

Tehnica: Întindeți-vă pe podea ca un „cadavru” – complet relaxat și pe spate. Țineți picioarele depărtate și mâinile departe de corp, cu palmele în sus. Închideți ochii și concentrați-vă pe relaxarea fiecărui mușchi din corpul dvs.

Beneficiile Savasana:

 • Savasana vindecă hipertensiunea arterială și stresul mental.
 • Reîmprospătează mintea și corpul.
 • Alungă oboseala.

4. Vakrasana

Vakrasana intră în categoria asanelor din șezut. Partea superioară a corpului este răsucită pentru a aduce vertebrele superioare paralel cu părțile laterale ale covorașului de yoga. Postura de răsucire aduce beneficii regiunii lombare, mijlocului, șoldurilor și gâtului.

Tehnica: Așezați-vă stabil în șezut, punând piciorul drept pe coapsa stângă, iar mâinile trebuie să fie deasupra capului, cu palmele împreunate. Coloana vertebrală trebuie să fie dreaptă, iar talpa piciorului plată și fermă. După finalizarea poziției, trebuie să repetați mișcarea pe celălalt picior.

Beneficiile Vakrasana:

 • Tonifică mușchii spatelui și astfel conferă stabilitate coloanei vertebrale
 • Îndreptează partea superioară a spatelui
 • Întărește mușchii gâtului
 • Ajută la reducerea grăsimii de pe abdomen
 • Îmbunătățește digestia prin reglarea sucurilor digestive.