„Conexiuni sigure UE și Parteneriatul Estic – regiunea Mării Negre – Asia Centrală”

Ministerul Afacerilor Externe organizează, în perioada 15-17 martie 2023, în parteneriat cu Colegiul European pentru Securitate și Apărare și cu finanțare din partea Comisiei Europene (prin Instrumentul pentru Vecinătate Europeană Est), seminarul regional cu tema „Conexiuni sigure UE și Parteneriatul Estic – regiunea Mării Negre – Asia Centrală: protejarea infrastructurii de conectare și îmbunătățirea securității cibernetice”.

Seminarul va avea loc la București, la sediul Institutului Diplomatic Român, și va reuni în jur de 30 de participanți din regiunea Mării Negre și Asia Centrală. Aceștia vor discuta, alături de colegi din România și oficiali europeni, despre modalitățile de a asigura securitatea proiectelor de conectivitate existente și a celor în dezvoltare, în contextul actual, marcat de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, precum și de efectele pandemiei de COVID-19 și de procesele de digitalizare și evoluția noilor tehnologii.

Astfel, infrastructura națională critică, precum și cea transfrontalieră:  transport, energie, comunicații  reprezintă elementul central pentru asigurarea unor servicii publice de bază pentru cetățeni, fiind necesară o preocupare constantă atât pentru protecția sa fizică, cât și împotriva amenințărilor cibernetice sau de natură hibridă. Seminarul se bucură de o prezență variată, din mediul guvernamental și neguvernamental, precum și din mediul privat și academic. Organizatorii își propun să ofere un cadru de dialog adecvat privind modalitățile cele mai eficiente de transfer de bune practici, precum și să identifice posibilități de sprijin concret.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share