Conferința UIT și trei infotripuri pentru invitați în țară

Ministerul Antreprenoratului și Turismului (MAT) este partener al celui mai important eveniment dedicat sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor – Conferința Plenipotențiarilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), care va reuni în perioada 26 septembrie – 14 octombrie a.c., la București, peste 3.000 de invitați de rang înalt, din întreaga lume. Instituția de resort va asigura pe tot parcursul conferinței suportul necesar delegațiilor privind destinația turistică România, și va organiza trei infortripuri. Printre obiectivele turistice care urmează a fi vizitate se numără Castelul Peleș și Salina Turda.

 ”România va fi gazda a peste 3.000 de invitați de rang înalt din întreaga lume, o oportunitate deosebită pentru noi de a ne promova țara ca destinație turistică! Totul se datorează desfășurării, la București, a Conferinței Plenipotențiarilor UIT. Suntem onorați să fim, astfel, parteneri în cadrul unui eveniment de o asemenea anvergură și ne dorim ca prin cele trei infotripuri pe care le vom organiza pentru delegațiile străine să punem în valoare frumusețea țării noastre și a unora dintre cele mai emblematice obiective ale acesteia, cum ar fi Castelul Peleș și Salina Turda. Cu siguranță, vestea despre unicitatea și valorile noastre va fi purtată mai departe”, a declarat ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Cea de-a 21–a ediție a Conferinței Plenipotențiarilor UIT va reuni, timp de trei săptămâni, delegați din cele 193 de țări membre și are ca scop stabilirea liniilor generale ale politicii Uniunii, adoptarea planurile strategice și financiare pe următorii patru  ani și alegerea conducerii organizației pentru următoarea perioadă.

Alături de ANCOM și MAT, parteneri în organizarea conferinței sunt: Senatul României, Camera Deputaților, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Finanţelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Culturii, Primăria Municipiului Bucureşti, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază și Societatea Română de Televiziune.

La Conferință pot participa doar reprezentanții administrațiilor statelor membre, membrii de sector ai ITU, organizaţiile regionale de telecomunicaţii, organizaţiile interguvernamentale, Organizaţia Naţiunilor Unite şi agenţiile sale specializate, în calitate de observatori.
Conferinţa Plenipotenţiarilor oferă ocazia Statelor Membre ITU de a se reuni şi de a trasa liniile directoare pe care să le urmeze Uniunea în viitor,  pentru a-şi consolida poziţia în sectorul dezvoltării globale a tehnologiei informaţiilor şi comunicaţiilor.

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share