Conlucrare și sprijin reciproc în domeniul managementului situațiilor de urgență

În data de 16 martie 2022, o delegație formată din ambasadorul Republicii Turcia la București, E.S. Füsun Aramaz și reprezentați ai Autorității pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD din Turcia a efectuat o vizită de lucru la sediul DSU.
Discuțiile purtate au vizat pe de-o parte, prezentarea situației actuale regăsită la granițele țării, acțiunile întreprinse de instituțiile statului cu rol în gestionarea situației generate de afluxul de persoane refugiate/strămutate pe teritoriul României în urma conflictului din Ucraina dar și misiunile specifice de oferire de sprijin, acțiuni umanitare, derulate prin prisma colaborării strânse între instituțiile guvernamentale și societatea civilă.
 În cadrul întâlnirii, șeful DSU a vorbit distinșilor invitați despre organizarea centrelor de comandă de la nivelul județelor de prim răspuns, unde au fost dislocate persoane din cadrul IGSU dar și din cadrul DSU, respectiv activitatea derulată la nivel central, la sediul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.
De asemenea, s-au purtat discuții și despre deschiderea primului Centru Logistic European pentru primirea, depozitarea, manipularea și transferul asistenței umanitare oferită de statele membre către Ucraina, în județul Suceava. Cu prilejul acestei vizite, delegația turcă a mulțumit statului român pentru lecția puternică de solidaritate arătată cetățenilor ucraineni încă de la izbucnirea conflictului militar din Ucraina.
În urma discuțiilor, distinșii invitați au putut înțelege strategia statului român de a gestiona această criză umanitară manifestată prin acțiuni comune și integrate de conclucrare între autorități și societatea civilă, implicarea voluntarilor și a organizațiilor nonguvernamentale,   în sprijinirea celor care sunt victime directe ale conflictului militar din Ucraina.
Întâlnirea de astăzi dintre partea română și cea turcă, urmărește de o manieră prioritară conclucrarea și acordarea de sprijin reciproc în vederea acordării întregului suport cetățenilor ucraineni. Totodată, părțile au discutat și aspecte privind colaborarea instituțională în domeniul managementului situațiilor de urgență.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share