Coroanele dentare – de ce sa le iei in considerare

Sigur cunoști persoane care au cel puțin o coroană dentară sau probabil că medicul tău stomatolog tocmai ți-a recomandat acest lucru! Coroanele dentare sunt lucrări proteice, ceea ce înseamnă că ajută la îmbrăcarea și protejarea dinților afectați, foarte sensibili și dureroși sau la completarea zâmbetului tău, în cazul în care ai nevoie de un implant dentar.

Îți expunem mai jos o listă cu top 10 avantaje ale coroanelor dentare care sperăm să te ajute în tratamentul tău către un zâmbet perfect!

Coroanele arată bine

Coroanele pot fi realizate fie din porțelan, fie din rășină compozită, ceea ce poate ajuta foarte mult la îmbunătățirea modului în care arată dinții rupti, crăpați și cu alte probleme. Alternativ, coroanele pot fi atașate și la o punte dentară implantată pentru a înlocui un dinte lipsă.

Coroanele sunt rezistente la pătare

Coroana dentara, în special cea din porțelan, este extrem de rezistentă la pete, așa că nu este nevoie să îți faci griji pentru cafeaua de dimineață sau paharul de vin de la masă!

Coroanele sunt foarte rezistente

Pe lângă faptul că sunt rezistente la pete, coroanele sunt, de asemenea, destul de durabile. Dacă sunt îngrijite adecvat acestea pot avea o durată de viață de până la cincisprezece ani!

Coroanele seamănă foarte bine cu dinții naturali

Atât coroanele din porțelan, cât și cele din rășină compozită pot fi făcute să arate exact ca dinții naturali. Aceasta înseamnă că persoanele cu dinți lipsă nu trebuie să-și facă griji că oamenii vor observa că zâmbetul lor strălucitor și nou nu este unul natural.

Coroanele sunt la fel de bune ca dinții naturali

Când vă lipsește un dinte sau unul dintre ei este deteriorat, probabil că nu veți putea vorbi corect, darămite să mestecați fără probleme. Coroanele pot ajuta la rezolvarea acestei probleme deoarece, în afară că acestea arată ca dinții naturali, pot funcționa exact în același mod.

Coroanele nu se mișcă și nu alunecă

Coroanele sunt așezate ferm pe loc printr-o punte dentară sau ciment, ceea ce înseamnă că nu vor aluneca, spre deosebire de protezele dentare. Acest lucru vă protejează complet de un moment potențial jenant.

Coroanele vă protejează dinții

Atunci când acoperă dinții deteriorați, ciobiți sau cariați, coroanele pot ajuta la protejarea acestora de deteriorarea ulterioară, cu îngrijire adecvată și programări de igienă programate corespunzător. Acest lucru se datorează faptului că ele sunt, practic, folosite pentru a acoperi dinții, a lega dinții rupti și crăpați împreună, precum și pentru a-i proteja de carii.

Coroanele nu sunt inconfortabile de purtat

După cum am menționat anterior, protezele dentare complete și parțiale se pot mișca sau se pot deplasa în gură, făcându-le destul de incomode de purtat. Având coroane dentare, nu trebuie să vă faceți griji pentru că sunt plasate ferm în interiorul gurii.

Coroanele pot ajuta pacienții să vorbească cu încredere, fără nicio grijă

Vorbirea neclară este un rezultat comun al lipsei dinților sau al protezelor dentare libere. Coroanele dentare ajută la îngrijirea acestei probleme de vorbire, permițând pacienților să vorbească fără griji.

Coroanele pot ajuta pacienții să-și recapete încrederea

Mulți dintre noi ne neglijăm dinții, doar pentru a ne lăsa încrederea și stima de sine să sufere atunci când încep să aibă probleme. Lipsa dinților, de exemplu, poate face cu ușurință o persoană să se simtă jenată să zâmbească sau să iasă în public. Ei bine, coroanele pot ajuta pacienții să îșî redobândească zâmbetele strălucitoare, și să-și recâștige încrederea pe care și-au pierdut-o cândva.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share