Corpul tău și nevoia de vitamine

Vitaminele și mineralele sunt doar două dintre cele mai importante tipuri de nutrienți de care organismul uman are atât de multă nevoie. Ele ajută enorma la funcționarea optimă a sistemului nostru. Sunt 13 vitamine esențiale de care corpul are nevoie: A,C,D,E,K și complexul de vitamine B – B6, B12, tiamină, niacină, acid folic, acid pantotenic, riboflavină și biotină.

Vitaminele funcționează diferit. Fiecare are rolul ei foarte bine stabilit. Daca unele ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor sau păstrează sănătatea sistemului nervos, altele oferă energie – prin procesarea alimentelor – și ajuta sângele în procesul de coagulare, ca acesta să se facă în mod corespunzător.

Oficial Media - Corpul tău și nevoia de vitamine
Oficial Media – Corpul tău și nevoia de vitamine

Atunci când dietele nu sunt corespunzătoare și apar carențe de vitamine, cel mai bun mod de a reechilibra balanța este să discuți cu medicul tău și să folosești niște perfuzii. Medi-safe.ro poate fi alegerea potrivită deoarece aici vei găsi perfuzii cu vitamine la domiciliu și o mulțime de alte servicii la domiciliu, printre care și aceste tratamente cu perfuzii care sunt atât de utile în dezechilibrele de vitamine și minerale.

6 beneficii ale perfuziilor cu vitamine pentru organismul uman

  •         Prin perfuzii, corpul primește rapid toate vitaminele și mineralele de care are nevoie. Asta deoarece acestea ajung direct în sânge. Pe cale orală, vitaminele sunt foarte bune, de asemenea, însă durează ceva mai mult până să ajungă în sânge. Trebuie să fie procesate, mai întâi.
  •         Pot fi prevenite sau tratate anumite condiții medicale. Un cocktail potrivit de vitamine și minerale poate influența în mod pozitiv anumite afecțiuni precum boala Crohn, colita ulcerativă sau fibroza chistică. Nu tratează cauza – pentru asta este nevoie de medicație corespunzătoare – însă poate ajuta, alături de tratament, la ameliorarea afecțiunilor.
  •         Ajută la menținerea optimă a sănătății inimii. Și aici este important cocktail-ul din perfuzie. Sunt aminoacizi care ajută la relaxarea venelor și arterelor – precum arginina. Efectul acestei relaxări este acela că tensiunea arterială scade. Contractarea și dilatarea vaselor de sânge se reglează cu calciu și magneziu.
  •         Oferă energie organismului. Asta se datorează proprietăților energetice ale vitaminei B și ale aminoacizilor. Acestea două sunt elemente esențiale ale proteinelor din organism.
  •         Organismul capătă o doză mare de antioxidanți. Care sunt esențiali în combaterea stresului odidativ și a radicalilor liberi extrem de nocivi. Vitamina C este un astfel de antioxidant. Iar alături de alte minerale – zinc – menține organismul sănătos în caz de infecții, deoarece întărește sistemul imunitar.
  •         Ajută la procesul de vindecare și regenerare. În funcție de anumite afecțiuni, celulele organismului pot fi deteriorate. Perfuziile cu vitamine ajută la repararea și vindecarea acestora. Mai mult, protejează pielea. Organ care este bariera dintre organism și infecțiile ce pot fi contactate din mediu.   

 În concluzie, vitaminele și mineralele sunt esențiale în organism deoarece îndeplinesc multe roluri și își aduc aportul în menținerea sănătății noastre optime. Deși există o graniță destul de fină în a luat prea puține sau prea multe vitamine, o dietă sănătoasă este întotdeauna cea mai potrivită pentru a obține doza zilnică recomandată din vitamine și minerale. În caz contrar și în lipsa unei cantități optime din acești nutrienți, perfuziile cu vitamine de la MediSafe sunt cele care te vor ajuta. Ține minte, însă, faptul că ele nu înlocuiesc un regim alimentar sănătos. Prin urmare, trebuie să îți asiguri mese sănătoase în fiecare zi pentru a asimila în mod natural tot ceea ce organismul are nevoie. 

Sursa foto: freepik.com

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share