Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Corupți sau protestatari. Pe cine ajută protestul magistraților

Tribunalul Dâmboviţa

”Inspectia Judiciară detine o intreaga baza de date cu magistrati indisciplinati  ca si DNA cu cei corupti, existand argumentul luptei anticorutie si a instrumentului de control solicitat de catre justitiabil. Insa aceasta revendicare vine din randul magistratilor onesti si, acestia din urma isi doresc liniste sa poata lucra” relateaza Robert Williams pentru Agentia de Presa NEWS247WORLDPRESS.

Protestul magistratilor romani este probabil unul inedit pentru multi dintre cei enumerati.

Revendicarile discutate punctual privesc ca efecte nu numai pe magistrati, dar si pe simplii cetateni care opineaza schimbarea imperioasa a sistemului judiciar. Revista presei mentioneaza in unele interviuri ca magistratii sunt in greva, avand revendicari, insa transmise rece fara o dezbatere impreuna cu media si explicate punctual ce imbunatatiri ori efecte ar avea aceste revendicari. Complet fals…legea nu da dreptul magistatilor sa faca greva.

In aceasta perioada a protestului se amana cauze spre bucuria unor infractori si spre disperarea unora care sunt parti vatamate si isi doresc o cat mai urgenta terminare a problemelor lor in justitie.

Magistratii neafiliati la asociatiile profesionale au semnat si au protestat in adunarile generale, altii au preferat sa astepte  reasezarea CSM dupa alegeri si apoi sa isi exprime parerea.

In fata unui protest consistent magistratii ar trebui sa fie solidari chiar daca sunt din  asociatii diferite; legea si problemele vietii de magistrat sunt pentru toti.

Pot rezolva magistratii UNJR  aceste revendicari?

Gestionarea bugetului instantelor de catre ICCJ.actul normativ care indica administrarea bugetului de la 1 Ianuarie 2017 este inca valabil. Situatia este una hilara deoarece vicepresedintele ICCJ  -nominalizat pentru sefia acestei institutii- argumenteaza relatia speciala cu MJ, CSM si Ministerul Finatelor, dar nu are inca un sediu si infrastructura administrativa pentru gestionarea unui astfel de buget. Distinsa doamna  viitor presedinte al ICCJ argumenteaza ca …potrivit Constitutiei, ICCJ infaptuieste actul de justitie si nu are atributii administrative!!! Deci?

Revocarea membrilor CSM este un aspect interesant cu precedent in cazul Danilet, repus in drepturi de catre CCR, ca mai apoi acest magistrat sa aiba o atitudine sfidatoare la adresa tuturor. Motivarea CCR a lamurit un lucru: ca alesul voteaza cu constiinta lui nu a celor care l-au trimis acolo. In consecinta, magistratii ar trebui sa se cunoasca mai bine si sa creeze o ,,scoala” de profesionisti cu  oameni onesti. Pana atunci exista doar increderea si oportunismul uneori. Instabilitatea unui mandat prin revocare ar fi de bun simt daca cei care solicita revocarea  unui ales sunt de buna credinta si nu creaza blocaje administrative prin eventuale procese.

In acest context cine garanteaza ca nu se creaza precedentul Danilet?

danilet

,,Interferenta ” cu serviciile secrete….Interferenta a existat intotdeauna datorita cazurilor si a schimbarilor vremii. Nimeni nu are sa desecretizeze,  se stie, ori sa dea nume ale unor pretinsi informatori , colaboratori ori angajati ai structurilor secrete. Cat timp, oficial, magistratii sunt platiti de catre Ministerul Public si Ministerul Justitiei nu exista  discutia de secret. In acest context nu se face altceva decat sa se scrie legende care alimenteaza neincrederea si suspiciunea. Pentru Justitiabil si Opinia Publica este doar deliciu si neincredere un astfel de subiect.

Salarizarea, infrastructura, incarcatura de dosare, promovarea prin concurs,lipsa personalului …da aceastea pot fi sustinute de catre toti factorii decidenti si chiar de catre populatie care este beneficiarul actului de justitie.

Discriminarea in domeniul salarizarii nu se va rezolvata prin preluarea de catre ICCJ a bugetului , infrastructura  nu va fi rezolvata in timpul protestului pentru ca timpul fizic pentru constructia sediilor ori licitarea unor spatii de inchiriat dureaza. Legislatia  este in aceeasi situatie..nu poate fi schimbata in actualul legislativ decat dupa alegeri.

Arhiva fostului serviciu de protectie…poate  raspunde magistratilor actualul membru al CSM judecatorul Cristi  Vasilica Danilet,  omul desemnat de catre fostul ministru al justitiei Monica Macovei…care se lauda in urma cu multi ani ca a avut acces la toate dosarele magistratilor si ca este depozitata la ANP sub cheie.

Inspectia Judiciara…detine o intreaga baza de date cu magistrati indisciplinati  ca si DNA cu cei corupti existand argumentul luptei anticorutie si a instrumentului de control solicitat de catre justitiabil.. Insa aceasta revendicare vine din randul magistratilor onesti si isi doresc liniste sa poata lucra.

Altfel spus  protestul magistratilor  este laudabil insa are lipsuri de sustinere politica, institutionala si mediatica. Dezbaterile, mesele rotunde la nivel local ar putea aduna  sustinerea populatiei,ar putea creea un curent de sustinere din partea mediei locale si mai apoi centrale. Magistratii au probleme insa protestul si nu greva asa cum au indus in eroare ,,jurnalistii” poate fi inceputul unei schimbari al acestora.

Opinia Publica, Cetateanul, Societatea Civila, Legislativ ,Executiv, Politic si Justitiabil….protestul magistratilor va priveste si pe voi. Un sistem judiciar  sanatos este confortul si bunastarea unei societati.

By

Robert Williams

Editor in Chief – https://news247worldpressuk.wordpress.com/2016/09/14/este-protestul-magistratilor-constientizat-de-catre-legiuitor-justitiabilpoliticexecutiv-opinia-publica-etc/

Distribuie acest articol Oficial Media
Share