14/05/2021

LABIRINTUL ANTICORUPȚIE- Platește zero pentru ce ți se cuvine

Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine”, sub acest slogan s-a desfășurat acțiunea informală ce a avut loc marti, 13 septembrie 2016 pe Platoul Prefecturii din Târgoviște, eveniment organizat de Asociaţia Pro Democraţia, Direcţia Generală Anticorupţie și Fundația Hanns Seidel România.

Labirintul Anticorupție a fost instalat pe Platoul Prefecturii acolo unde cetățenii au fost invitați să ”intre în joc” pentru a descoperi informatii legate de ce înseamnă corpuția și cum se poate preveni. Fiecare participant a primit un chestionar care le-a oferit posibilitatea să-şi consolideze cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte.

Oficial Media a susținut și această inițiativă, așa cum s-a întâmplat și cu masa rotundă care a avut loc la Biblioteca Județeană Dâmbovița cu o zi în urmă( Mai multe detalii aici: http://oficialmedia.com/si-tu-poti-stopa-coruptia/). Considerăm că este extrem de importantă promovarea în mass-media a acțiunilor de acest fel, precum și implicarea constantă pe viitor a tuturor celor care doresc să facă parte dintr-un proces de schimbare la nivel de societate. Fără buna-credința și voință nu vom reuși să mișcăm mentalitățile și obiceiurile care fură libertatea individului, și în același timp îl păstrează pe acesta limitat în acțiuni și implicarea în bunul mers al societății.

Organizatorii proiectului încurajează încă o dată cetăţenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupţie şi să sesizeze săvârşirea acestor infracţiuni ori de câte ori este nevoie, la linia Telverde anticorupţie 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice linie de telefonie mobilă sau fixă.

13 14 15 anticoruptie 12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1

Distribuie acest articol Oficial Media
Share