Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Corupția se întoarce. Dragnea plecat din țară. Amendamente cu dedicație

Grațierea se întoarce cu secvențele aceluiași film prost. La o luna și câteva zile Șerban Nicolae îi ia locul lui Florin Iordache și depune amendamente la legea grațierii.

Unul dintre acestea prevede că se graţiază infracţiunile de corupţie, inclusiv luarea de mită, darea de mită, traficul de influenţă, abuz in serviciu şi conflictul de interese, potrivit unui document citat de HotNews.ro. Liderul PSD, Liviu Dragnea, ar beneficia şi el de clemenţa lui Şerban Nicolae.

Întrebat care este raţiunea pentru care a depus aceste amendamente, Şerban Nicolae a răspuns: „Raţiunea o vom discuta în comisie. Nu am de ce să fau explicaţii celor de la PNL, PCR sau alte partide“. Mâine, în Comisia Juridică a Senatului, se vor dezbate amendamentele propuse de senatorul PSD. De asemenea, acesta a precizat că nu are nevoie de acordul partidului pentru a-şi spune punctele de vedere. „Din punctul meu de vedere e stupid să invocăm girul partidului pentru amendamente care vor fi supuse dezbaterii“, a precizat Şerban Nicolae. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, ar scăpa de executarea pedepsei în cel de-al doilea dosar. Liderul PSD este judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi fals intelectual, ambele infracţiuni pentru care se aplică graţierea propusă de Şerban Nicolae. Deci chiar dacă ar fi condamnat, Dragnea n-ar ajunge după gratii.    Din proiectul lui Şerban Nicolae rezultă că nu vor fi exceptate de la graţiere – deci vor fi graţiate – toate pedepsele prevăzute de legea 78/2000 de combatere a corupţiei, principalul instrument legislativ cu care operează DNA. 

Citeste mai mult: adev.ro/omedzb

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share