Cosmin Bozieru: Este timpul să trimitem acasă accidentele democrației care vremelnic ocupă anumite scaune

 

Cosmin Bozieru, candidat PRO România Dâmbovița la Primăria Municipiului Târgoviște a adus în atenția publică numeroase dificultăți cu care târgoviștenii se confruntă zilnic iar autoritățile nu iau măsuri în vederea remedierii acestora.

„După cum știți am depus candidaturile pentru funcțiile de consilieri locali municipali și pentru funcția de primar al municipiului Târgoviște. Am intrat în linie dreaptă în cursa pentru primărie și suntem încrezători că Pro România va fi revelația acestor alegeri. Ieri ne-am reluat activitățile de campanie și am fost din nou printre oameni. Târgoviștenii ne primesc bine și ne prezintă problemele cu care se confruntă sub guvernarea locală PSD.

O situație deosebită am întâlnit-o în Piața 1 Mai, unde mai mulți comercianți au ținut să ne semnaleze modul în care sunt tratați de primărie.

Ce s-a întâmplat de fapt: pe perioada stării de urgență, așa cum era și normal, primăria nu a mai emis facturi către comercianți care au spații închiriate în Piața 1 Mai. Oamenii si-au închis magazinele timp de 3 luni și au crezut că vor găsi înțelegere la primărie pentru plata chiriei aferente perioadei. Dar nu s-a întâmplat așa. Cu un dispreț total față de oamenii aceia care deja au suferit din cauza pendemiei care le-a închis afacerile, primăria le-a emis facturile din perioada stării de urgență. Este inadmisibil să-ți bați joc de târgoviștenii care au mic afaceri în acest mod.

Să le iei chirie oamenilor după ce tot tu le-ai interzis sp-și mai desfășoare activitatea. Nimeni nu le explică de ce sunt obligați acum să plătească pentru o perioadă în care au fost obligați să-și închidă magazinele. Sunt sume cuprinse între 4 000 și 15 000 lei în funcție de suprafața închiriată, iar cei care au refuzat pe bună dreptate să semneze, au fost amenințați cu evacuarea. Știam că există o ură de neînțeles în conducerea primăriei făață de micii întreprinzători, dar acum s-a ajuns prea departe. Oamenii sunt disperați. Primarul nu-i bagă în seamă, fuge de ei.

La Primărie dacă se duc nu-i ascultă nimeni.

Îmi spuneau că primarul i-a ocolit atunci când a venit în campanie electorală în piață, nu a intrat la ei. Oare i-o fi fost frică să nu primească huiduieli așa cum s-a întâmplat pe stadion? Le-am promis oamenilor că o să facem publică nedreptatea la care sunt supuși și că o să facem toate demersurile pentru a găsi o soluție. Suntem cu atât mai determinați să ajungem la consiliul local și să punem stop unor astfel de abuzuri. Tot din întâlnirile cu târgoviștenii am aflat și ce atitudine are viceprimarul față de locuitorii acestui oraș.

O doamnă cu o vârstă respectabilă ne-a relatat o discuție pe care a avut-o cu viceprimarul orașului cu referire la lipsa toaletelor publice din municipiu.

Și acum o să vă redau discuția:

– Domnul viceprimar, nu sunt toalete în oraș.
-Sunt, doamnă, duceți-vă în parcul Chindia.
-Pă-i e departe domnul vice.
-Aveți una mai aproape în parcul mitropiliei, dar acum este șantier.
-Și cănd o putem folosi?
-În martie, doamnă.
-Și până atunci ce facem, domnul vice?
-Vă țineți, doamnă.

Este timpul să trimitem acasă astfel de oameni, aceste accidente ale democrației care vremelnic ocupă anumite scaune. Ei sunt oamenii care se ocupă cu lucrurile murdare din primărie și sunt tolerați de actualul primar, chiar dacă unii dintre ei nu știu să scrie după dictare. O să venim la primărie cu o echipă de oameni profesioniști și o să facem dreptate pentru că noi suntem PRO România Târgoviște și ținem doar cu târgoviștenii.”

Distribuie acest articol Oficial Media
Share