Cosmin Bozieru, Pro România – Vești bune pentru copiii cu nevoi medicale din Târgoviște

Fostul viceprimar, Cosmin Bozieru, în prezent candidat la funcția de primar al municipiului Târgoviște din partea Pro România, a prezentat astăzi în conferința de presă, două proiecte care vin în sprijinul copiilor. Cosmin Bozieru este cunoscut deja prin modul în care a știut să susțină întotdeauna zonele defavorizate din oraș și locuitorii lor, prin implementarea unui Grup de Acțiune Locală ”Târgoviștea egalității de șanse”, prin care 5 milioane de euro nerambursabili vor intra în comunitatea noastră.

Cele două proiecte, ”Zâmbet de copil” și ”Lumea prin ochi de copil”, vizează probleme medicale de ortodonție și de vedere, pe care cei mici și le pot rezolva.

Cea mai bună veste o reprezintă faptul că începând de mâine, cei interesați își pot depune dosarele la sediul Pro România din Bdul I.C.Brătianu bl D2, parter. Dosarele trebuie să conțină certificat de naștere sau C.I. copil, document de identitate al reprezentantului legal, document eliberat de un medic specialist, recomandare medicală.

Cosmin Bozieru, declarații pe larg din conferința de presă:

”Iată că pe lângă proiectele majore pe care le propunem, inelul doi de centură, zona metropolitană, planul urbanistic general complet digitalizat, parcul industrial, Pro România Târgoviște vine și cu soluții petru copiii cu nevoi medicale.

Zonele defavorizate din municipiul Târgoviște

Ne-am obișnuit să ne facem că nu există, timp de patru ani, iar în preajma alegerilor, vedem o preocupare deosebită a primarului și a administrației locale. Interesul electoral creează o agitație în Primăria Târgoviște, ”vom face, vom vedea”, dar concret nu se întâmplă nimic. Trec alegerile și la intrările în oraș rămân aceleași zone fără canalizare, fără apă, fără gaze, fără asfalt, oameni care au nevoie de sprijinul autorităților.

In perioada în care am fost viceprimar, în timp ce primarul planta panseluțe în oraș, una dintre principalele mele preocupări a fost să vin în sprijinul acestor oameni, să dezvolt aceste zone prin proiecte și programe inițiate alături de echipa mea.

Astfel, la inițiativa mea a luat ființă Grupul de Acțiune Locală Târgoviștea egalității de șanse prin care Municipiul Târgoviște are posibilitatea accesării a 5 milioane de euro bani europeni nerambursabili pentru investiții în aceste zone. Se va construi un bloc de locuințe, o grădiniță și două greșe, un loc de joacă pentru copii și se vor asfalta străzile din zonele defavorizate. Fișele de proiect depuse au fost avizate de ADR SUD MUNTENIA și în cel mai scurt timp vor deveni proiecte mature care să schimbe imaginea orașului nostru. Pro România Târgoviște își propune să urmărească punerea în practică a acestor proiecte în următorii 2 ani.

Tot astăzi am să vă prezint două proiecte pe care Pro România Târgoviște le va implementa atunci când vom ajunge la Primăria Târgoviște.

Primul se numește Zâmbet de copil și facilitează accesul copiilor din Municipiul Târgoviște cu vârste cuprinse între 10 si 17 ani la serviciile medicale ortodontice, prin aplicare de aparate ortodontice fixe cu scopul prevenirii afecțiunilor dentare și menținerii unui organism sănătos. Beneficiarii vor fi copiii din Municipiul Târgoviște identificați cu probleme dentare pe baza recomandării medicului stomatolog din cabinetele școlare sau alt cabinet specializat privind aplicarea unui aparat ortodontic fix. Proiectul se va adresa în prima fază unui număr de 1000 de copii. Se va constitui o echipă de implementare a proiectului care va realiza procedura publică de achiziție privind selectarea unui operator emitent de vouchere acreditat de Ministerul Finanțelor. Emitentul de vouchere va selecta prin procedură transparentă clinici medicale stomatologice care dețin specialiști în ortodonție.

Al doilea proiect se numește: Lumea prin ochi de copil și se referă la ameliorarea sau remediarea problemelor de vedere în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1-17 ani, prin abordarea unui sprijin financiar în valoare totală de maximum 500 lei pe beneficiar.” a explicat Cosmin Bozieru, candidatul PRO România la Primăria Târgoviște.

Imagini din conferința de presă:

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share