Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ultima oră, Klaus Iohannis: Se impune prelungirea stării de alertă! Ce se întâmplă după 15 iunie

Presedintele Klus Iohannis anuntat marti ca dupa 15 iunie se pot redeschide mall-urile, fara restaurante si fara locuri de joaca, vor fi posibile evenimente private cu numar limitat de persoane si va fi posibila redeschiderea after-school-urilor si gradinitelor private.

Presedintele a declarat ca, data fiind dinamica imbolnavirilor, opinia este ca se impune prelungirea starii de alerta, dar cu masuri mai putine decat sunt acum in vigoare, o decizie urmand sa fie luata de Guvern in urma unei analize.

”Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de noi cazuri, trebuie să fim în continuare precauţi. Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puţine măsuri restrictive, dar sunt măsuri care trebuie obligatoriu continuate: purtarea măştilor, evitarea aglomerărilor mari, măsurile de igienă.” a spus astăzi Klaus Iohannis.

Pricipalele declaratii ale Presedintelui Klaus Iohannis, in declaratia de presa sustinuta astazi, 9 iunie 2020:

Masuri de relaxare, incepand cu 15 iunie:

– Este posibil sa continuam cu cateva noi masuri de relaxare, adica unele dintre restrictiile in vigoare nu o sa mai fie dupa 15 iunie:
– Se vor putea redeschide mall-urile, cu exceptia restaurantelor si a locurilor de joaca
– Se vor putea organiza evenimente private cu numar mai mare de participanti, adica 20 de persoane, daca evenimentul se desfasoara in interior, si 50 de persoane, daca evenimentul are loc in exterior.
– Va fi posibila redeschiderea afterscholl-urilor, a gradinite si a crese private, incepand cu data de 15 iunie
– Va fi posibila redeschiderea salilor de fitness, dar cu respectarea distantarii sociale si a normelor impuse de Ministerul Sanatatii.
– Va fi posibila deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor sanitare speciale, care vor fi puse la dispozitia celor care sunt interesati.

Masuri de izolare la domiciliu, de autoizolare:

– Masuri mai relaxate in raport cu statele unde numarul de imbolnaviri din ultimele 14 zile este sub 5 cazuri la milionul de locuitori (nu se califica tari precum Italia, Spania, Franta, Belgia, Suedia, Olanda).

– Se prelungeste starea de alerta, dar cu mai putine restrictii.

  • În final, mă adresez parlamentarilor care trebuie să ia în dezbarere această prelungire a stării de alertă: fiţi responsabili, virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar dacă sprijiniţi Guvernul putem combate această pandemie. Guvernul a luat cele mai bune măsuri. Fără aceste măsuri, am fi avut milioane de decese, o spune un studiu din Londra.

Context

Intalnirea cu ministriiPresedintele Romaniei, Klaus Iohannis, se va intalni astazi cu ministrii, la Palatul Cotroceni, in cadrul unei sedinte privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19. La final, acesta va sustine o declaratie de presa.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, va avea marti, 9 iunie a.c., ora 13:00, la Palatul Cotroceni, o sedinta privind masurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul Romaniei, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, Ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, si Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share