Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

COULIBALY APARAT PANA LA MOARTE

atac4

Exclusiv din Franta pentru OFICIAL MEDIA!

Un barbat suspectat de implicarea in tragerile de la Montrouge de ieri,  in care un ofiter de politie a fost ucis, a asaltat acest supermarket. « Este inarmat cu doua mitraliere si a tras « , au audaugat aceleasi surse care au raportat « cel putin un ranit »

Parchetul Antiterorism a deschis o ancheta despre evenimentele de azi de la Porte de Vincennes . Sursele apropiate ale dosarului au raportat un schimb de focuri in care shooter-ul ar fi implicat in cel de ieri de la Montrouge precum si luarea de ostatici din minimarketul Casher. Ancheta a fost incredintata Sectiei Antiteroriste al PJ pariziene sub conducerea Directiei Generale De Securitate Interna.

Cel putin 5 ostatici retinuti printre care o femeie si cativa copii. Rectoratul anunta ca elevii din scolile apropiate zonei sunt pentru moment limitati in scoli. Traficul tramvaiului este partial intrerupt ca masura de securitate legata de schimbul de focuri.

In jurul orei 14 :14 ( ora 15 :14 RO)  un angajat al magazinului a reusit sa scape . Un martor povesteste unui ziar local : «  ma plimbam cu cainele. Ma indreptam spre masina parcata la cativa pasi de Hyper Cacher cand, deodata am auzit focuri de arma un minut dupa ce am trecut de magazin. M-am refugiat in holul unui bloc fara sa ma gandesc . Am stat cateva minute, iar cand am iesit, cartierul era inconjurat « .

Ora 14:19 ( 15:19 RO), cateva minute mai tarziu, cel putin 2 persoane au fost ucise in magazinul Casher.

Dupa declaratiile mediei, shooter-ul de la Montrouge a fost identificat. Este vorba de Amedy Coulibaly , un barbat de 32 de ani cunoscut ca apartinand ca si Chérif Kouachi la filiera Buttes – Chaumont .

Jandarmeria Nationala, Grupa de Interventie este prezenta la Porte de Vincennes unde luarea de ostatici este inca in curs in interiorul magazinului Hyper Cacher.

O noua reuniune de criza a fost organizata la Elysée azi la ora 15 ( 16h RO) in vederea luarii de ostatici de la Porte de Vincennes. Primul Ministru Manuel Valls, impreuna cu Ministrii de Interior si al Justitiei ; Bernard Cazeneuve respectiv Christianne Taubira au participat impreuna cu Presedintele Republicii . O prima reuniune de criza a avut déjà loc in aceasta dimineata la Elysée pentru a lua masuri in privinta ostaticului luat in Seine-et-Marne de catre autorii  atentatului de la Charlie Hebdo.

Prefectura politiei  a facut joi un appel la martori cu imagini a 2 suspecti descrisi ca « periculosi » . Este vorba de o tanara de 26 ani pe nume Hayat Boumeddienne necunoscuta inca de justitie si prietena lui Amedy Coulibay  de 32 de ani  convertit la islamismul radical. A fost condamnat de mai multe ori pentru talharie in 2001 si  trafic de droguri in 2006. Acesta din urma este un apropiat al lui Chérif Kouachi – autorul atentatului de la Charlie Hebdo cu fratele sau Said.

atac2

Martorii care au reusit sa scape din magazin, inainte de luarea de ostatici au declarat pentru BFMTV ca A. Coulibaly a cerut eliberarea fratilor Kouachi.

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve s-a intors la Porte sur Vincennes. Israelul si-a exprimat de asemenea ingrijorarea in fata « ofensivei teroriste » din Franta cu luare de ostatici intr-un magazin Casher din Paris la doua zile dupa masacrul de la Charlie Hebdo. Ministrul israelian al Afacerilor, A. Lieberman a declarat intr-un comunicat  ca «  ofensiva terorista din ultimile trei zile nu vizeaza doar poporul francez, ori evreii din Franta, dar toata lumea libera « .

La ora 16 :45 Fr scolile din cartier au fost evacuate , elevii fiind tinuti in scoli pentru motiv de securitate inca din jurul orei 13 Fr.

atac1

Treizeci de  minute mai tarziu gloante si detonatii au fost auzite  timp de 2-3 minute la Dammartin locul unde fratii Kouachi isi sechestrau ostaticul. Surse declara ca cei 2 suspecti ai atentatului de la Charlie Hebdo au fost omoriti in schimbul de focuri.

O interventie a fost lansata si la magazinul de la Porte de Vincennes, unde A. Coulibaly a spus le « tireur de Montrouge » a luat mai multi ostatici si a ucis patru persoane.

BFMTV declara ca Amedy  Coulibaly a fost omorat in interventie, iar ostaticii eliberati. Complicele lui, o femeie,  a reusit sa scape si este in continuare cautata.

Politia franceza i-a asigurat lui Coulibaly prézenta avocatului in timpul negocierilor, in scopul de a se convinge ça toate drepturile ii sunt respectate . Acesta a incercat pana in ultimul moment sa il aduca pe atacator la ratiune. 

Ina BUCUR – FRANTA

 

atac 3

Distribuie acest articol Oficial Media
Share