Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

„Credință, ie și natură în artă”

Consiliul Județean Hunedoara este, timp de o lună, gazda unui eveniment în premieră, o expoziție de pictură cu tema „Credință, ie și natură în artă”.
În preajma Zilei Internaționale a Iei, sărbătorită în data de 24 iunie, holul principal al instituției s-a transformat într-o veritabilă galerie de artă.
                                                                                       
Expozanții sunt membrii CLUBULUI DE ARTE PLASTICE CURCUBEU

Vizitatorii au fost invitați să admire diverse lucrări realizate de membrii Clubului de arte plastice „Curcubeu”, club care își desfășoară activitatea sub îndrumarea doamnei Simona Löcsei, bibliotecară și, totodată un  talentat artist plastic. Cursul organizat în cadrul clubului urmărește cultivarea talentului pentru pictură al oricărei persoane cu vârsta de peste 16 ani care simte o chemare spre artă, spre pictură, spre exteriorizarea sentimentelor cu ajutorul imaginii artistice.

Expun  următorii artiști: Lenuța Angalita, Valentina Anghel, Dorina Bîrz, Adriana Cincă, Mihaela Coadă, Georgeta Codreanu, Cornelia Comșa, Anca Crișan, Jimmy Cummings, Luminița Cummings, Victoria David, Nicoleta Deac, Aurelia Dumitru, Anca Hutter, Dana Ionescu, Mihaela Ionescu, Sorina Locota, Cristina Lolea, Loredana Jeflea, Mariana Matache, Mihaela Mica, Lucia Mîrza, Carmen Muntean, Valer Nandra, Mihaela Paul, Stela Marinela Radu, Florina Roman, Angela Rotaru, Sonia Rotaru, Lenuța Rudenu, Camelia Rusu, Maria Sângerean, Angela Stănămirescu, Liliana Stolnicu, Nicolae Tandrău, Larisa Tiric, Delia Tomuș, Micaela Torok, Elisabeta Tritean.

Toți cei care au dorit să se familiarizeze cu tehnici precum pictura în acuarelă, pictura în acrilic, pictura în ulei pe pânză, pictura pe sticlă și piatră și care vor să experimenteze desenul în creion, cărbune sau pastel au aflat în aceste cursuri modalitatea ideală de a-și pune în valoare talentul.

Expozanții și invitații la vernisaj au fost întâmpinați în sala de ședințe a instituției de administratorul public Costel Avram.
                                                                           
Lucrările ce au fost vernisate, în prezența unui numeros public, aduc laolaltă o tematică generoasă: credința sinceră, tradiția românească și dragostea pentru natura în veșnică schimbare și-au găsit un loc ideal pentru a bucura privirile celor care iubesc frumosul și doresc să petreacă clipe reconfortante în universul mereu tânăr al artei. Iubitorii de artă pot admira pe simeze lucrări originale, de o mare sensibilitate, de la peisaj la portret, de la alegorii la pictură abstractă, non figurativă.

Ambianța artistică, plină de farmec a expoziției a fost  întregită și  cu minunatele momente muzicale oferite de îndrăgitul cvartet de coarde „Cuore”, alcătuit din instrumentiștii, profesori de muzică:  Bianca Pienariu, vioară, Radu Stan, vioară, Adrian Lazăr, violă, și Camelia Iakab, violoncel. Recitalul a întrunit aprecierea caldă a publicului care i-a răsplătit pe artiști cu îndelungi aplauze.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 21 iunie – 21 iulie 2023.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share