Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Ne înmulțim de la an la an și ne întărim prin antrenament!”

Astăzi se încheie tabăra națională de pregătire a unităților canine Salvamont pentru căutarea în mediu natural.

Aceasta s-a desfășurat la cota 2000 pe Transfăgărășan și a fost organizată de Asociația Națională a Salvatorilor Montani în cooperare cu Consiliul Județean Argeș.

Timp de trei zile, au participat la exerciții de căutare și activități specifice 17 conductori salvatori montani cu 23 de câini, din 14 județe: Alba, Argeș, Bacău, Bihor, Caraș Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș ( Borșa), Mureș, Prahova, Sibiu (Cisnădie) și Suceava.

”Nu pot decât să felicit din nou colegii de la Salvamont Argeș,  pentru că organizarea acestei tabere naționale este încă o recunoaștere a profesionalismului de care dau dovadă. De altfel, școala românească pentru unitățile canine Salvamont a început practic în județul nostru , cu Helios. Participarea la această tabără este etapă obligatorie în menținerea brevetului de Unitate Canină Salvamont, dar vă pot spune că imaginile pe care le-am primit  au fost spectaculoase și nu pot decât să apreciez spiritul de solidaritate al salvatorilor montani și dragostea lor pentru acești câini deosebiți. Consiliul Judetean Arges face eforturi constante pentru a asigura condiții cât mai bune pentru salvamontiști și o tehnică modernă de intervenție” a ținut să transmită vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Bughiu.

Unitatea canină de intervenție din cadrul serviciilor publice salvamont, denumită în continuare Unitatea canină din cadrul serviciilor publice salvamont, este echipajul compus dintr-un câine de serviciu și conducătorul său, echipaj care a parcurs formele de pregătire specifice în cadrul
Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, respectând regulamentul acestora, și care a absolvit toate verificările anuale.

Primul câine folosit a fost donat de salvamontiștii din Franța, în anul 2013, și a parcurs toate formele de pregătire din Franța împreună cu conductorul lui. Îl cheamă Helios și a participat alături de salvatorii montani la zeci de operațiuni de salvare.

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share