31/10/2020

Creșa nr. 13 din Târgoviște va fi deschisă în toamna aceasta

Lucrările de extindere, reabilitare, modernizare și dotare a Creșei nr. 13 din Târgoviște se derulează în ritm alert. Investiția realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală va fi gata la începutul verii, iar în toamnă, cei mici își vor putea relua activitatea într-o unitate de învățământ care să le ofere cele mai bune condiții de educație.

Deși termenul inițial de finalizare al investiției era 4 februarie 2021, iată că se fac eforturi pentru a se încheia cu mult mai devreme lucrările la Creșa nr. 13.

„Noul imobil care se construiește depășește cu mult suprafața imobilului existent care reprezenta până acum Creșa nr. 13. În afara acestei extinderi, care este într-un stadiu de execuție de aproape 70%, observați că în acest moment se lucrează la fațade, s-a lucrat și în interior, și la instalații, tâmplăria este pusă într-o proporție semnificativă. Mai mult, se reabilitează integral și imobilul vechi, astfel încât să putem până la începutul verii să finalizăm și acest obiectiv de investiții. Într-un stadiu similar se află și Creșa nr.14 și cu siguranță din toamnă, aceste unități de învățământ vor intra în circuitul educațional.”, a declarat astăzi Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

Pe de altă parte, se lucrează în continuare și la celelalte proiecte pe care administrația publică locală le derulează. Printre acestea se numără: baza sportivă de la Colegiul Național „Constantin Carabella”, Școala „Mihai Viteazul”, Școala „Matei Basarab”.

„În ceea ce privește infrastructura educațională a municipiului Târgoviște, repet, se lucrează pe toate șantierele, iar noi sperăm ca toamna anului viitor să găsească educația târgovișteană în mai multe imobile noi, cu dotări deosebite și, cel mai important, pe baza unor fonduri atrase. Cele mai multe fonduri vizează bani de la UE, dar și bani prin Programul Național de Dezvoltare Locală”, explică Daniel Cristian Stan.

Școala nr.6 „Tudor Vladimirescu”

Școala urmează să intre în reabilitare în vară, însă momentan se află în stadiul de evaluare a cererii de finanțare.

„Sper să reușim să semnăm cât mai repede contractul de finanțare, și prin aceasta să avem ce-a de-a treia școală gimnazială din Târgoviște care să beneficieze de lucrări de o valoare de aproximativ 20 de milioane de lei”, spune edilul.

Problema parcărilor

”Legat de problema parcărilor încep să apară tot mai multe soluții, astfel că s-a stabilit deja un culoar de expropriere pe o parte din terenul fostului UPET, cu o suprafață de  aproximativ 18.000 mp.
Parcarea va fi realizată în vecinătatea fostului Cantup, astfel încât să se poată ajunge foarte repede la toate instituțiile publice din zona centrală a municipiului Târgoviște. Sunt convins că va fi o parcare cu aproximativ 1000 de locuri”, a mai declarat Daniel Cristian Stan.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share