30/11/2020

Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște – mesaj de Ziua Armatei

Ziua Armatei României, 2020!
În vremuri dificile, popoarele au nevoie de repere fundamentale, incontestabile prin prestația lor, prin anvergura morală, prin puterea exemplului. La fel cum fiii se uită la părinți și văd în ei modele de viață, așa poporul se uită, crede și își urmează reperele.
În viața unei națiuni, Armata și Biserica strămoșească sunt bornele de vârf. Credința păstrată prin sacrificiu, mărturisirea acestei credințe, patriotismul lăsat pe câmpuri de sânge – toate au făcut din corpul Armatei Române instituția în care cei mai mulți români își regăsesc încrederea.
Și e firesc să se întâmple așa. Căci faptele de căpătâi ale neamului sunt indisolubil legate de Armată și vitejii ei. Primul război, Mărăști, Mărășești, Oituz, ofensiva pentru Carei din cel de-al doilea, Războiul de independență din 1877 sau, mai aproape de zilele noastre, misiunile din Irak, Afganistan, Kosovo. Soldații români sunt respectați la cel mai înalt nivel peste hotare, iar asta spune mult despre profesionalismul celor care îmbracă haina de militar.
De aceea, obișnuiesc să spun că Ziua Armatei este în fiecare zi. Pentru că modelul de viață al celor care îmbracă această haină este reflexie către societate nu doar atunci când îl citim în cărți, ci zilnic, în trăirea cotidiană.
Mă înclin în fața lor și le spun că-i prețuiesc enorm.
La mulți ani, soldați români, rezerviști, veterani de război!
La mulți ani, Armată Română!
Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște
Distribuie acest articol Oficial Media
Share