30/07/2021

Cristian Stan, solicitări către Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România (AMR)

La data de 12 iulie 2021, a avut loc reuniunea Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România(AMR), cu participarea Prim-ministrului României, Florin Vasile Cîțu, a Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila-Zoltán Cseke și a Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.
La eveniment a fost prezent și primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, în calitate de membru al Comitetului Director al Asociației Municipiilor din România, și a solicitat, în cadrul unei interpelări, mai multe lămuriri cu privire la problemele importante pentru comunitățile locale:
  •  Schimbarea mecanismului de echilibrare a bugetelor locale și diminuarea în anul 2021, prin Legea bugetului de stat, până la suma de 770 lei/an, a cotei minime de finanțare/locuitor alocate de la bugetul de stat, față de 830 lei, cât a fost în anul 2020.
  •  Necesitatea respectării de către Guvern a prevederilor Legii nr. 1/2011 și asigurarea în consecință a sumelor necesare susținerii gratuității pentru transportul local al elevilor.
  • Necesitatea respectării de către Guvern a prevederilor Legii nr. 1/2011 și instituirea costului standard pentru creșe, cu asigurarea unei cote de finanțare de la bugetul de stat;
  •  Necesitatea asigurării unor finanțări, chiar și rambursabile, pentru susținerea cheltuielilor pe care primăriile le au în derularea proiectelor, inclusiv a cotei ce ne revine în cadrul proiectelor europene;
  • Corelarea proiectelor din Programele Operaționale Regionale 2021-2027 (POR) cu cele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR);
 ”Din păcate, în afara unor angajamente formale, nu numai că nu am primit vreun răspuns concret de la înaltele oficialități prezente, dar am constatat și o lipsă evidentă de cunoaștere a celor mai multe dintre problemele pe care le au comunitățile locale”, a scris Daniel Cristian Stan pe pagina de facebook.
Distribuie acest articol Oficial Media
Share