Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cristian Stan: Vineri batem Voluntari în fața unui stadion plin la Târgoviște, după 24 de ani, meci de primă ligă!

Stadionul municipal Eugen Popescu din Târgoviște este omologat și pregătit să găzduiască meciuri de prima ligă. Mâine, de la ora 20.00, va avea loc meciul din cadrul Campionatului Super Ligii României, dintre echipele AFC Chindia Târgoviște şi  FC Voluntari.

În cadrul primei conferințe de presă, care a avut loc astăzi la Stadionul ”Eugen Popescu”, conducerea Primăriei Târgoviște, alături de președintele Cubului Chindia, Marcel Ghergu, au vorbit despre această investiție ”prin care Târgoviștea este pusă pe harta fotbalistică a Ligii I din punct de vedere al infrastructurii”.

Declarații pe larg, Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște:

”Sunt puține stadioane în România, în acest moment, care să îndeplinească condițiile de omologare, așa cum se întâmplă în cazul stadionului ”Eugen Popescu” pentru Fotbal Club Chindia. Văd că unii sunt foarte nefericiți că jucăm la Târgoviște, nu știu de unde atâta răutate și atâta manipulare, chiar și de la nivel național, acolo unde nu se vrea ca echipa din Târgoviște să rămână în prima Ligă. Vom vedea ce va fi. Avem meciul cu Voluntari și apoi meciul de baraj la Târgoviște, unde Chindia este la mâna sa. Nu depinde de nimeni. Am învins Voluntari, jucăm barajul cu echipa din Liga a II-a.

Nu văd unde este fatalitatea de gen ”primul și ultimul meci”. Așa fac și în viață? Cum au dat de un mic obstacol încep să plângă? Viața este o luptă, cu urcușuri, cu coborâșuri. De unii îmi este milă, sincer!


Ce facem cu stadionul în Liga a II-a? Păi cred că la Târgu-Jiu sunt în Liga a IV-a și au ditamai Stadionul. În primul rând nu retrogradăm și nu trebuie să plecăm de la chestiunea asta. Vom lupta! Nu este ușor, dar suntem la mâna noastră. Am bătut cu 1-0, jucăm baraj, tur-retur, nu un singur meci. Acum vorbesc în calitate de suporter al Chindiei, nu de primar. Îmi exprim și eu părerea ca iubitor de fotbal. Îmi place fotbalul. De unde atâta fatalitate și bocet?
Atât de multă manipulare eu n-am văzut nicăieri. Avem 33 de proiecte europene la Târgoviște.

Întrebarea este, ținem cu Chindia? Atunci o susținem și spunem că o să bată Voluntari, nu că e primul și ultimul meci. Acela care spune asta, nu ține cu Chindia sau cu fotbalul târgoviștean. Este mai important pentru el să înjure, decât să rămână echipa în prima Ligă.

Faptul că se spune că nu se vrea să rămânem în prima ligă este o intoxicare din asta ieftină, din partea unora care își dau cu părerea nefundamentat, fără argumente. Primăria Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, au susținut această echipă. Și nu, nu jucăm după 4 ani la Târgoviște în prima Ligă, jucăm dupa 24 de ani. 20 de ani echipa a fost în Divizia a 2-a și a 3-a, nu o înjura nimeni, nu se interesa nimeni de stadion. Nu a fost ușor să joci la Ploiești, la Giurgiu și pe unde am mai jucat noi, dar astea au fost condițiile.

Au fost stadioane care s-au construit mai repede, altele mai greu. Asta e situația. La Arad s-a terminat după 6 ani. Rapidul a jucat acasă după 3 ani și ceva de la ultimul meci. A fost pandemie..Toți cei care au veni de la Ligă, de la televiziuni, au fost surprinși la modul cel mai plăcut. Față de ceea ce se scrie și ceea ce se întâmplă.

Mai este o discuție cu biletele: Invitații s-au dat pentru meciul de inaugurare în procent de sub 1% din capacitatea stadionului.

Cu federația care trebuie să fie prezentă, cu sponsori. 10% din capacitate nu poate fi utilizată pentru că este sectorul tampon pentru oaspeți și de acolo am discutat cu organele de ordine și s-au pus în vânzare jumătate din locurile din sectorul tampon, avem acolo 400 de locuri la oaspeți. Dar dacă vin 10 oameni, vor rămâne acolo în 400 de locuri. Nu avem ce să facem, astea sunt regulile.

Vor fi și niște măsuri de ordine și de control al accesului. Fotbal Club Chindia va emite astăzi și un comunicat de presă. Este primul meci la Târgoviște, în prima ligă, după 24 de ani. Se face un plan de pază, un plan de trafic, am avut o ședință tehnică, va mai fi una astăzi și se vor lua anumite măsuri.

Accesul stradal: sens unic pe Justiției cu Gimnaziului. Accesul pe Coconilor va fi interzis cu excepția riveranilor. Pe Nicolae Dobrin, cei care vor veni în parcarea stadionului, vor ieși pe Cornel Popa. Dinspre muzeu în fața stadionului, până la intersecția cu Stelea, accesul auto va fi interzis. Sunt măsuri impuse de organele de ordine care au experiență mai mare decât noi. Jandarmii de la Ploiești gestionează întreaga zonă.

Citește și:

Transport public local pentru meciul dintre Chindia și Voluntari pe Stadionul Eugen Popescu din Târgoviște

Va fi transport special pentru meciuri începând cu ora 17:45, va fi o rută din M11-M12-M9 și una din M6-M4-M5- M3. La fel și la finalul meciului. Vor fi 8 autobuze, în afară de cursele regulate. Pentru evenimentele sportive vom avea transport public din 10 în 10 minute de la 17.45, pentru a asigura un trafic lejer. Și un sfat pentru târgovișteni, să lase mașina acasă, să vină pe jos. Orașul este mic, în 30 de minute îl parcurgi pe jos. Se anunță puțină ploaie, dar foarte puțin.”

Marcel Ghergu, președinte Fotbal Club Chindia:

”Ne-am dorit cu toții să ne întoarcem acasă și am venit în niște condiții super. Am văzut foarte multe stadioane, pe cele din România toate, sunt câteva care ne depășesc. Jucătorii așteaptă cu nerăbdare atmosfera de acasă. Suporterii sunt alături de noi. Am jucat 4 ani la Giurgiu, la Ploiești, la Buzău, au fost o mână de oameni care au venit după noi și s-a văzut această dragoste pentru echipă. S-a văzut și ieri că s-au vândut biletele până seara. Sunt vândute peste 7200 de bilete, așa cum v-a spus și domnul primar, invitațiile sunt foarte puține, obligațiile regulamentare pe care trebuie să le oferim. Echipa oaspete, sponsorii.

Suntem la primul joc. Sunt rugați suporterii să vină din timp la stadion pentru că se va face acel control riguros, corporal, de aceea am luat decizia de a folosi cititoarele mobile pentru un timp mai bun. Suporterii vor fi deposedați de anumite obiecte.

Ne așteaptă un meci deosebit de greu. Suntem conștienți și noi, jucătorii sunt extremi de motivați. S-a creat o presiune pe jucători și cu susținerea tuturor sper ca jucătorii să o transforme în forță. Cred că am demonstrat că echipa se poate bate cu orice adversar dacă are liniște, incredere. E adevărat că în ultima vreme am avut foarte multe accidentări și am avut câteva jocuri în care numeric am fost mai puțini. Nici acum nu suntem toți. Indiferent cine intră pe teren, trebuie să dea totul și să câștigăm acest joc.

Am văzut multă răutate. De 10 ani de zile, toată lumea se aștepta să dispărem, că vom intra în insolvență, în incapaciatate de plată, că ne desființăm, că ne pleacă jucătorii. Echipa asta a luat licență de Liga I fără niciun fel de penalitate. Suntem monitorizați de 3 ori pe an iar de 4 ori depunem acele documente oficiale. Așa că tot ce se aude nu se adeverește. Sunt echipe mult mai rău decât noi.

Trebuie să fim încrezători pentru meciul de mâine, să fim optimiști, să credem în acești jucători pentru că vor da totul pentru a câștiga jocul. Foarte mulți jucători vor să rămână la Târgoviște.

Din biletele vândute acum s-au încasat peste 50.000 de euro. În asemenea condiții, bugetul nostru va crește, sponsorii vor veni.”

Daniel Cristian Stan: ”Banii nu îi încasează primăria, banii îi încasează Clubul care vinde biletele și se ocupă de tot. Nu dați banii la primărie, prin biletele vândute se susține echipa, banii intra direct în contul clubului. Este modalitatea normală și firească, în toată lumea, prin care suporterul susține echipa favorită. Să dea Dumnezeu să rămânem în prima Ligă și să avem 5000 de abonamente vândute. Pentru că așa, 3-4 luni echipa are liniște din punct de vedere financiar. Este important.

Vrem să facem lucrurile să meargă? Păi așa le facem. De înjurat este simplu, de dat cu noroi. Dar nu construiești nimic, nu faci decât să distrugi. Cei care spun că nu avem șanse, aceia nu sunt suporteri.

Vineri batem Voluntari în fața unui stadion plin la Târgoviște, după 24 de ani, meci de primă ligă, sper să avem și puțin noroc, că prea am avut ghinion în ultimele meciuri. Vrem să ne bucurăm de fotbal.”

 

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share