Crizantema de Aur 2021. Madlen Șerban, secretar general Comisia Națională a României pentru UNESCO

Mesajul doamnei Madlen Șerban, secretar general Comisia Națională a României pentru UNESCO:

”Crizantema de Aur promovează valori și idealuri UNESCO

Comisia Națională a României pentru UNESCO salută organizarea celei de a 54-a ediții a Festivalului Național de Romanțe ”Crizantema de Aur”. Cu un parcurs a cărui longevitate impresionează prin perseverența și abnegația oraganizatorilor, ”Crizantema de Aur” nu este numai un fenomen artistic cunoscut și îndrăgit de publicul larg, ci și principalul vector de transmitere a acestui gen muzical, care, traversând generațiile, poartă amprenta creativității poporului român.

VEZI ALBUM FOTO: GALA LAUREAȚILOR

Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură acordă o atenție deosebită atât formelor de manifestare specifice patrimoniului imaterial, în care este înscrisă și romanța, cât și promovării diversității expresiilor culturale.

Comisia Națională a României pentru UNESCO apreciază că Festivalul Național de Romanțe ”Crizantema de Aur”, prin promovarea tinerilor interpreți pasionați de acest gen muzical, reprezintă o adevărată școală artistică, care contribuie la promovarea vallorilor și idealurlor UNESCO.

Să dea Dumnezeu, căci există un Dumnezeu al acestui festival, căci altfel nu se puteau toate aceste ediții, ca anul viitor, la a 55-a ediție, să putem spune că au început toate demersurile pentru ca, dincolo de lista indicativă a României, acest gen muzical să fie oferit lumii.

VEZI ALBUM FOTO: CONCURSUL DE INTERPRETARE

Și pentru că sunt într-o familie UNESCO îi mulțumesc în mod deosebit sufletistei și președintei Centrului Cultural pentru UNESCO „Cetatea Romanței”, minunatei doamne Alina Mavrodin, fără de care nu cred că toate demersurile începute încă din 2016 ar fi putut fi posibile. Are o consecvență pe care nu e cazul să o subliniez, dar contăm întotdeauna pe dumneavoastră, pe aceia care ne dăruiți, prin creație, prin interpretare, acest frumos.

La a 65-a aniversare a României de la aderarea la UNESCO să-i spunem La mulți ani României, să-i spunem La mulți ani festivalului și să ne dorim ca toți să fim alături de „Crizantema de Aur” sute de ani de aici înainte, cu noi sau fără noi…”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share