Crizantema de Aur 2021. Mesajul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan

„«Crizantema de Aur», acest fenomen muzical național care a fost creat inspirat la Târgoviște în anul 1968, a devenit prin dăruire și statornicie, prin credință și profesionalism, un simbol cultural al municipiului Târgoviște și al județului Dâmbovița.

Este deja unanim recunoscută și respectată puterea spirituală cu care acest festival, dedicat Romanței, a unit mari conștiințe ale neamului românesc, devenind un reper cultural în România. Avem toată prețuirea pentru inițiatorii acestui eveniment muzical național care au oferit municipiului Târgoviște o bijuterie ce strălucește pe harta culturală a județului Dâmbovița și a României.

CRIZANTEMA DE AUR 2021 – ALBUM FOTO: CONCURSUL DE INTERPRETARE

La rându-ne, ne-am străduit și în acest an, în ciuda multor restricții și neajunsuri financiare, să ne aducem contribuția la organizarea ediției a 54-a a acestei remarcabile sărbători a romanței românești, onorată de mari artiști români, modele de urmat pentru tânăra generație de interpreți care urcă pe scena istorică a Festivalului Național «Crizantema de Aur» de la Târgoviște, cu emoție și cu speranța confirmării talentului, a muncii și a respectului pentru romanța românească, gen muzical de patrimoniu național.

Totodată, doresc să-mi exprim satisfacția că instituția pe care o reprezint a contribuit la înființarea, în anul 2017, a Muzeului «Casa Romanței» din Târgoviște.

Din anul 2019, Muzeul «Casa Romanței» din Târgoviște a intrat oficial în structura Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, demonstrând, pe plan național și internațional, că reprezintă o adevărată ambasadă a culturii la Târgoviște, datorită evenimentelor inițiate și realizate în colaborare cub Centrul Cultural pentru UNESCO Târgoviște și cu Federația Europeană a Asociațiilor și Cluburilor pentru UNESCO.

CRIZANTEMA DE AUR 2021 ALBUM FOTO: GALA LAUREAȚILOR

Astfel, Consiliul Județean Dâmbovița, se străduiește să onoreze istoria excepțională a romanței românești și să-i omagieze, atât pe cei care au slujit-o de-a lungul anilor, cât și pe actualii oameni de cultură, pentru dragostea, talentul și dăruirea cu care au onorat scena festivalului «Crizantema de Aur»”.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share