27/11/2020

Cronica Politehnica – Mioveni şi declaraţii Benga plus Niculescu

Alb-violeţii au remizat alb pe “Ştiinţa” în prima etapă din noul sezon al Ligii 2. Politehnica a avut mai multe ocazii importante în partea secundă a duelului cu CS Mioveni, în timp ce oaspeţii au fost mai periculoşi la fazele fixe.

Meciul cu formaţia care a ratat în această vară promovarea în elită în urma barajului s-a desfăşurat pe o temperatură ridicată. Primele şanse în contul gazdelor au fost notate în dreptul lui Sergiu Popovici, care nu a găsit soluţia ideală în minutul 12 după o centrare aproape perfectă expediată de Munteanu. Cea mai importantă fază a primei reprize s-a desfăşurat la poarta tânărului Borbei. În minutul 38 vizitatorii au beneficiat de o lovitură liberă de la distanţă iar Davide Massaro a trimis un şut periculos în bara transversală, mingea căzând apoi în zona liniei porţii iar jocul a continuat.

La reluare Politehnica a avut mai multă energie şi putea să concretizeze după mai multe acţiuni bune de atac. Axente (min. 53) nu a reuşit să devieze pe poartă centrarea pe jos trimisă de Popovici, Scutaru (54) a reluat din plonjon cu capul centrarea lui Munteanu dar portarul a reţinut mingea, Popovici a trimis din prima peste poartă din careu (55) iar şutul plasat al lui Pamfile (58) a fost respins greu de portarul Popescu în corner. Cu 20 de minute înainte de final la alb-violeţi a debutat croatul Stjepan Plazonja iar trei minute mai târziu acesta a avut o şansă importantă de a marca, dar a trimis peste transversală din interiorul careului. Mioveniul a fost, în schimb, aproape de victorie pe final, când acelaşi Massaro a trimis la încheietura barelor tot după o fază fixă.

Câte un punct astfel pentru fiecare echipă după prima rundă. Politehnica va disputa următorul meci în deplasare, cu “U” Cluj, luni, 7 septembrie, de la ora 18.30 (joc televizat).

Politehnica: Borbei ** – Sofran *, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – D. Codrea, Coadă (83, B. Vasile) – Munteanu, Ignea, S. Popovici – Axente (69, Plazonja). Pe bancă: Murariu – Jurj *, Al. Popescu, D. Andrei **, Lolea **, Trip, D. Radu **. Antrenor: Octavian Benga

CS Mioveni: I. Popescu – Gherghe, Iacob, Burnea (68, Traşcu)), Constantin ** – D. Toma, Vereş – Rădesc, L. Marinescu (80, G. Ivan *), Coşereanu (cpt., 61, Isfan *) – Massaro. Pe bancă: V. Sima – Tîrcă, Şerban **, A. Călin *. Antrenor: Claudiu Niculescu

*junior U20

**junior U18

Declaraţiile celor doi antrenori:

“E un 0-0 nemeritat din punctul meu de vedere. Dacă în prima parte jocul a fost echilibrat, consider că meritam azi să câştigăm, am avut patru-cinci situaţii monumentale de a marca, din situaţii de joc, din construcţie, puteam să închidem jocul. Un aspect îmbucurător şi surprinzător pentru mine e că i-am dominat şi fizic pe cei de la Mioveni. Îi felicit pe băieţi, au depus o muncă extraordinară, au dat totul pe teren, îl felicit şi pe Borbei. Am riscat azi, am jucat cu junior în poartă, ca să avem forţă în câmp şi adversarii au avut două ocazii, cele două bare. Dar nu ne-au pus probleme din atac poziţional sau din momente de joc, ci doar din faze fixe au avut oportunităţi. Suntem supăraţi pentru că ocaziile au fost imense şi jucătorii au muncit şi meritau mai mult”, a declarat Octavian Benga după debutul în noul campionat.

Pe lângă Claudiu Pamfile, care a debutat într-un joc oficial la alb-violeţi, Politehnica l-a folosit în premieră şi pe croatul Stjepan Plazonja, care l-a înlocuit pe Mircea Axente în repriza secundă. “L-am schimbat pe Axente cu Plazonja pentru că am vrut mai multă prospeţime. Am vrut să joc cu doi atacanţi, să transform sistemul într-un 4-4-2, dar ei jucau 4-3-3, aveau trei mijlocaşi centrali şi era pericol să pierdem mijlocul, mijlocaşii noştri centrali erau şi obosiţi, neavând soluţii de jucători proaspeţi mijlocaşi centrali, ca să ţină doi jucători în pressing, puneam o presiune mare pe ei, dar puteam să pierdem mijlocul şi am ales această variantă. Eu nu cred că a fost neinspirată pentru că Plazonja a avut o ocazie imensă…”, a explicat Tavi Benga.

Remiza de la Timişoara a fost catalogată ca fiind echitabilă de către oaspeţi. „A fost foarte greu, pentru că am întâlnit o echipă cu mare experienţă, cu jucători cu state vechi în Liga I, noi am zis şi înainte de acest joc, suferim din punct de vedere al lotului, nu ne-am întregit lotul, urmează să vină 4-5-6 jucători, sper să vină cât mai repede. În plus, cei care au venit sunt în urmă puţin cu pregătirea fizică. Cu puţin noroc puteam să luăm cele trei puncte, la acele două ocazii mari, barele lui Massaro. Dar la cum a arătat jocul cred că rezultatul a fost echitabil”, a spus Claudiu Niculescu, antrenorul principal al Mioveniului.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share