Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Crucea și o icoană au rămas intacte după incendiul bisericii din Borșa. Credincioșii s-au adunat la acest miracol

Ce miracol: Crucea și o icoană au rămas intacte! La Borșa, sute de enoriași s-au adunat împreună cu preotul paroh, la biserica din lemn care a ars în Duminica Floriilor. Credincioșii se închină în fața minunii: crucea bisericii și icoana cu răstignirea Mântuitorului Iisus Hristos, nu au fost atinse de foc.

Crucea și o icoană au rămas intacte

“S-a făcut curățenie aici, o organizare frumoasă, ca să putem oficia slujba. În fiecare seară am făcut Deniile și Prohodul Mântuitorului. A rămas din biserică Sfântul Antimis”, a spus preotul bisericii.

Biserica de lemn din Borșa a luat foc în ziua de Florii. Patru echipaje de stingere au fost la fața locului pentru a opri incendiul.

Crucea și o icoană au rămas intacte

”S-a intervenit cu patru echipaje de stingere din cadrul Gărzii de Intervenție Borșa și Secției de Pompieri Vișeul de Sus și un echipaj medical EPA SMURD. Nu au fost raportate victime.”, a declarat Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureș

Deniile și slujba de înviere vor avea loc chiar și în aceste condiții, unde la biserica din Borșa se perindă sute de enoriași. Elementul misterios este că deși a ars din temelii, crucea bisericii și o icoană cu Isus Hristos răstignit au rămas intacte. Se pare că nu poate fi explicat decât ca un semn, ca un miracol.

Lumea nu este pierdută câtă vreme există minuni

Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli” se află în partea centrală a orașului Borșa. Ea a fost precedată de alte biserici de lemn menționate documentar începând cu secolul al XVI-lea. În Borșa au existat două biserici de lemn, dar nu se mai păstrează decât cea din partea de jos a orașului.

Biserica de lemn a fost reconstruită după anul 1717 deoarece lăcașul de cult anterior a avut de suferit în urma invaziei tătarilor din anul 1717. Locul unde s-au dat luptele poartă și azi numele de Preluca Tătarilor, localnicii fiind conduși în lupta din 4 septembrie 1717 de preotul unit Lupu Șandor.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share