30/10/2020

CRUCEA ROȘIE DÂMBOVIȚA iese în stradă

crucea rosie

Filiala de Cruce Rosie Dambovita alaturi de Centrul de Zi pentru copii cu dizabilitati din cadrul Directiei de Asistenta Sociala Targoviste va organiza in data de 3.12.2015, orele 10-12,00 cu ocazia Zilei Internationale a Persoanelor cu Dizabilitati o expozitie de felicitari, desene lucrate de copii ai Centrului de zi pentru copii cu dizabilitati din Targoviste.

In acest sens pe platoul Prefecturii se va instala un cort de Cruce Rosie unde va fi amenajata expozitia.

Aceasta manifestare face parte dintr-o campanie destinata senibilizarii comunitare referitor la prevenirea abandonului si institutionalizarii copiilor in general, precum si la problematica celor cu dizabilitati in particular, promovarea serviciilor sociale oferite in Centru, activitati de recrutare voluntari.

Intre orele 13.30- 14.00 in aproximativ aceeasi locatie va fi organizat un eveniment stradal ocazionat de Ziua Mondiala de Lupta impotriva HIV/ SIDA. Voluntari ai Filialei, elevi de la Colegiul National “C. Cantacuzino”, elevi ai Scolii postliceale sanitare “Christiana” vor purta pelerine rosii formand o fundita umana ce semnifica solidaritatea cu persoanele afectate de infectia HIV. Voluntarii vor distribui pliante si fluturasi tematici populatiei in zona respectiva, vor fi distribuite un numar de 1500 prezervative primite din partea Asociatiei RONDA – Apahida. Manifestarea se inscrie in cadrul unei Campanii educationale ce se va derula in cursul lunii decembrie a.c. privind informarea generala asupra problematicii infectiei cu HIV/SIDA.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share