01/08/2021

Crucea Roșie Română a aniversat 145 de ani de activitate umanitară neîntreruptă

Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate rămân principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

Crucea Roșie Română are la nivel național 47 de filiale, 641 de subfiliale și 463 comisii. 6000 de voluntari se implică activ în activitățile Crucii Roșii Române. În vremurile dificile pe care le traversăm, provocate de pandemia-COVID 19, voluntarii Crucii Roșii a fost în prima linie a asistenței umanitare.

Echipele Crucii Roșii din toate județele au fost mereu pe teren, ajungând la persoane care au avut nevoie de ajutor în această perioadă: vârstnici singuri, familii cu mulți copii ale căror venituri s-au diminuat din cauza pandemiei, familii aflate în izolare, lipsite de susținere.

Cu prilejul aniversării celor 145 de ani de activitate, Majestatea Sa a adresat un mesaj în care subliniază faptul că  cei de la CRR a fost întotdeauna aproape de toţi cei care au avut nevoie de ajutor şi de speranţă în vreme de război, foamete, secetă, epidemii sau dezastre naturale(…)Voluntarii noștri sunt o sursă de inspirație pentru noi toți prin curaj, bunătate și devotament”.

Ziua Crucii Roșii a fost sărbătorită și la Lupeni, în sediul CENTRULUI  EGAL.

Centrul E.G.A.L. înseamnă Educație, Generozitate, Abilități și Libertate pentru copiii care au nevoie de șanse egale la o viață normală. Centrele de zi susținute de Crucea Roșie Română încearcă să le arate acestor copii nevoiași adevărata normalitate. Arătându-le că viața poate fi bună, acestor copii li se oferă optimism și o viziune corectă despre viață. Începutul funcţionării acestuia a fost greu, dar cu sprijinul administraţiei publice locale, a fostului primar Cornel Resmeriță care s-a implicat direct în obţinerea spaţiului, s-a reuşit transformarea dintr-o locaţie aflată într-o stare avansată de degradare, într-una modernă unde-şi desfăşoară activitatea zilnic, 50  de elevi, voluntari şi cadre didactice.

Iar în prezent, prin sprijinul acordat de primarul Lucian Resmeriță, centrul  beneficiază și  de sprijin din partea bugetului local.

Voluntari și alți colaboratori au interacționat și au rememorat amintiri din activitățile care au avut loc, aici, de-a lungul anilor, dar se așteaptă  și  revenirea la NORMALITATE, organizația contribuind la alinarea suferințelor sub toate formele, la îndeplinirea obiectivelor propuse, la protecția sănătății și vieții individului, etc.

”Uniți pentru Umanitate !  Dumneavoastră, voluntarii, sunteţi cei care oferiţi umanitatea. Uniţi pentru umanitate am reuşit să contribuim la o schimbare. În numele Crucii Roşii Române – Filiala judeţului Hunedoara – Subfiliala Lupeni, vă adresăm sincerele noastre mulţumiri, pentru altruismul, devotamentul şi loialitatea faţă de organizaţia noastră. Dumneavoastră, voluntarii, sunteţi sufletul organizaţiei noastre! Suntem ceea ce suntem, pentru că în comunitate cu toții ne-am unit și am rămas uniți pentru a îndeplini nobila misiune a Crucii Roșii. 145 de ani de umanitate ! Suntem de neoprit ! Vă mulțumim tuturor celor ce ne sunteți aproape”a ținut să transmită  coordonatorul CENTRULUI EGAL din Lupeni,  și directorul Subfilialei de Cruce Roșie Lupeni, Simona Hîriașu.

Mulțumim, Crucea Roșie România! LA MULȚI ANI!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share