Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

”Cu ce drept Austria, un singur stat membru al UE, se opune aderării celor două state la Schengen?”

În prezența comisarului responsabil pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevicius, europarlamentarul PUSL, Maria Grapini, cere, din nou, Comisiei Europene să solicite Austriei despăgubiri,  pentru pagubele create României, prin votul exprimat împotriva intrării României în spațiul Schengen.

Din 2014  de când sunt în Parlamentul European ridic problema  intrării României și Bulgariei în Schengen. Și nu cerșim,  domnule comisar, este dreptul nostru, am semnat același Tratat și nu putem rămâne noi, România și Bulgaria, doar cu obligațiile pe care le avem și să nu avem și drepturile aferente. Cu ce drept Austria, un singur stat membru al UE, se opune aderării celor două state la Schengen? Ce democrație este aceasta? ” a spus în intervenția sa, europarlamentarul român.

Acesta a reiterat și le-a adus aminte colegilor săi că, atunci când țara noastră a încălcat un regulament al U.E, România a intrat în infringement.

”Domnule comisar, spuneți-i doamnei președinte Ursula von der Leyen  că, atunci când România nu a rezolvat la timp o clauză dintr-un Regulament al UE, a intrat în infringement.  Orice țară a fost pedepsită,  când nu a respectat un regulament ! De ce permiteți Austriei să încalce un Regulament? ” a  mai completat Maria Grapini.

Europarlamentarul  PUSL Maria Grapini  a susținut întotdeauna pe  români, oriunde în lume s-ar afla aceștia, iar interesele naționale sunt prioritățile principale, iar cu demnitate și curaj spune lucrurilor pe nume în plenul Parlamentului European sau în comisii, cerând doar respectarea legii și a regulamentelor aprobate până în prezent.

Distruge  proiectul european, domnule comisar  și vă întreb, dacă ați fi roman, ca mine, ce ați răspunde românilor, acasă, întrebându-ne, dar de ce nu se respecă Tratatul, de ce Regulamentul  nu este respectat?? Eu cer și vă rog să-i transmiteți doamnei președinte, ca să intre  și Austria în infrigment și să plătească despăgubirile economice,  pe care România le-a suportat în acești ani. Atunci va fi un proiect european adevărat  !”, a conchis,  revoltată, în intervenția sa, Maria Grapini.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share