08/12/2021

Cu ce e mai important să începi planul de renovare al casei

Ușile de la intrare sunt cele mai relevante aspecte care merită investiții atunci când renovezi sau construiești o locuință nouă. 

Când alegi o ușă pentru exterior trebuie să ai în vedere nu doar aspectul, ci și rezistența la intemperii. Caută, deci, de la început un model de calitate superioară care să te scutească de cheltuieli pentru reparații pe viitor. 

Importanța unei uși de exterior

Dacă ești nostalgic după vremurile copilăriei și nu te poți despărți de tradiționalele uși din lemn, află că modelele din metal nu se vor demoda niciodată și în plus, promit o izolație termică optimă. 

  • Siguranță în plus 

Ușile metalice de la Hornbach Balotesti vin echipate cu accesorii de feronerie și sisteme de siguranță performanțe pentru ca bunurile tale să rămână la locul lor chiar și atunci când lipsești mai mult de acasă. 

  • Material durabil 

De regulă, acesta prezintă o combinație între polistiren, poliuretan și oțel. Ușile metalice nu prezintă riscul de a putrezi sau de a plezni la temperaturi extreme, deci nu presupun mentenanță anuală, precum cele clasice. 

  • Întreținere 

Ușile metalice se bucură de avantajul de a fi ușor de păstrat. Deformarea în timp nu va fi o problemă dacă de la început au fost alese cu grijă balamalele, tocurile în raport cu dimensiunile și greutatea. În rest, cu o lavetă poți șterge impuritățile pentru a reda strălucirea de la început. 

Dacă te hotărăști să schimbi aspectul ușii printr-o culoare nouă, atunci orientează-te către cele mai bune materiale pentru un efect de durată. Prospețimea culorii pentru mai mult timp poate fi conservată dacă aplici anual soluții de întreținere. De asemenea, fisurile trebuie tratate în timp util pentru a elimina riscul apariției crăpăturilor largi. 

  • Izolare fonică și termică 

Un alt scop pe care trebuie să îl îndeplinească ușa de la intrare este acela de a împiedica pierderile de căldură, dar și de a proteja împotriva incendiilor. De asemenea, o ușă cu un nivel mare de izolare termică va asigura și o izolare fonică satisfăcătoare. Dacă ușa de la intrare nu garantează izolarea termică, atunci facturile la încălzire vor fi mari și probabil nu îți vei da seama că ușa de calitate slabă este responsabilă pentru disconfortul tău termic. 

  • Permit personalizarea 

Dacă vrei un model personalizat de ușă, atunci o poți vopsi în culorile favorite, îi poți adăuga elemente din sticlă pentru decor, lumini pe margini sau transversale. 

Îmbunătățește aspectul casei tale cu varietatea modelelor de uși de exterior metalice de la Hornbach Balotesti care să se integreze perfect în stilul arhitectonic și cromatic al clădirii. 

  • Rezistente la uzură și intemperii

Ușile metalice rămân intacte la montarea elementelor exterioare și la traficul continuu.

Factorul climatic trebuie de asemenea luat în serios atunci când optezi pentru un anumit model de ușă. Fluctuațiile de temperatură și expunerea la soare și umiditate influențează durata de viață, aspectul și funcționalitatea ușii de exterior. 

Ușa de la intrare este o carte de vizită pentru locuința ta, prin urmare îți recomandăm să respecți criteriile menționate ca să te bucuri de investiția ta ani la rând. La orice vizită în magazinul Hornbach din Balotești primești consiliere specializată pentru a găsi din prima modelul ideal de ușă care să îmbine funcționalitatea, materialele premium cu o estetică impecabilă. 

 

Sursa foto: shutterstock.com

Distribuie acest articol Oficial Media
Share