08/12/2021

Cum te pregătești pentru vacanța de iarnă cu buget redus

Perioada concediilor de vară a trecut, însă din fericire se apropie un nou prilej de vacanță odată cu sosirea iernii. Deși mai ai încă suficient timp la dispoziție să-ți rezervi sejurul la munte, o idee foarte bună este să începi de pe acum pregătirile de vacanță, astfel încât să poți eșalona cheltuielile aferente.

Pentru ca gestionarea finanțelor să nu mai fie o provocare, pune în aplicare câteva sfaturi pentru a realiza economii importante și vezi cum să te pregătești pentru concediul de iarnă cu buget redus!

 

Procură din timp echipamentul pentru sporturile de iarnă

 

Fie că ești un împătămit al sporturilor pe zăpadă, fie că preferi să găsești alte modalități de distracție pe pârtie, un lucru este cert: ai nevoie de echipament potrivit pentru a vizita muntele, mai ales în perioada iernii. O geacă impermeabilă, suficient de groasă, poate un overall călduros sau o pereche de bocanci potriviți vremii sunt doar câteva dintre piesele vestimentare necesare pentru o escapadă montană în anotimpul rece. Și cum achiziția acestora reprezintă pentru mulți dintre noi o investiție importantă, îți propunem să încerci și varianta echipamentelor second hand. Poți găsi online, pe site-urile cu haine de vânzare, o mulțime de oferte avantajoase pentru produse vestimentare din această categorie.

Vânează ofertele turistice last minute

O modalitate foarte eficientă pentru a scădea cheltuielile necesare pentru vacanța de iarnă este să vânezi pachetele last minute puse la bătaie de agențiile turistice. Indiferent dacă alegi să călătorești în țară sau în afara ei, cu siguranță vei avea destule oferte de sejururi din care să alegi, iar prețurile pentru o vacanță last minute pot fi mai mici chiar și cu 45% decât în mob obișnuit. Economisești astfel sume importante, pe care le poți folosi ca bani de buzunar odată ajuns la destinație.

Alege mijloacele de transport avantajoase

Deși mașina personală pare să fie cea mai bună alegere pentru o vacanță cu familia sau cu prietenii, trebuie să știi că traficul aglomerat specific zonelor montane în perioada vacanței de iarnă va genera un consum crescut de carburant. În plus, pe lângă vizita la benzinărie ia în considerare și alte costuri suplimentare, precum taxele de pod, roviniete sau polițe de asigurare facultative. De asemenea, pentru a călători iarna la munte cu mașina este necesar ca aceasta să fie dotată corespunzător, cu anvelope de sezon și cu lanțuri de zăpadă. Prin urmare, pentru a optimiza costurile concediului din iarna aceasta, sfatul nostru este să alegi cele mai avantajoase mijloace de transport din punct de vedere al costurilor. Trenul poate fi o variantă bună, mai ales dacă îți dorești să călătorești în România.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share