09/12/2021

Cu TEREX macarale pentru teren accidentat se poate lucra pe malurile raurilor

Iubesc raurile, chiar daca forta lor distructiva este asemanatoare dinamitei, cand vin mari de la munte si colecteaza toate valcelele si apele! Am crescut langa o apa curgatoare blanda, un parau cuminte, care nu a secerat nicio viata de om. El a trait in pace cu locuitorii a trei sate pe care le strabate si a revarsat multe binecuvantari asupra noastra.

terex

Iata care sunt acestea!

  1. Am petrecut multe vacante la garla. Pe prund cresteau margarete si maci rosii sau mov si noi, copiii, ne scaldam in apa, apoi ieseam pe nisipul fierbinte la soare si iar ne racoream in apa. Veneau si parintii si bunicii nostri la rau, in zilele de sarbatoare, sa se scalde si sa priveasca apa cum salta frumos peste pietre si se pierde in zare. Uneori faceam focuri pe malul apei si coceam cartofi sau porumb.
  2. Nisipul, pietrisul si balastrul de pe prund s-au transformat in ziduri si pereti de casa, alei si caldaram, fundatii pentru garduri.

Luam materia prima fara sa platim ceva pentru ea si ne era mai usor sa construim cladiri durabile. Abia de ceva timp, Primaria a instituit taxe pe aceste materiale naturale. Ce pietre rotunde sau lespezi plate gaseam in apa dupa inundatii! Multi au vandut aceste materiale si si-au cumparat masini cu banii. Era meritul lor, fiindca nu era deloc usor sa stea cu picioarele in apa si sa scoata piatra, apoi sa o incarce in carute. Mainile vanzatorilor de piatra era pline de rani, iar unghiile tocite.

  1. Terenurile din vecinatatea apei erau foarte fertile, fiindca puteau fi si irigate. Gradinile pe care le aveau oamenii acolo pareau adevarate raiuri. Rosiile erau coapte, dulci si zemoase, dovlecii pentru copt cresteau uriasi, cartofii nestropiti se faceau si ei.
  2. Pe prund, pasteau animalele, fiindca nimeni nu se supara. Multe oi am crescut pascandu-le de primavara de cand ieseau primele fire de iarba, pana urcau la munte, apoi din septembrie se intorceau si la pazeam iar pe prund.
  3. Dupa ce raul venea mare, gaseam multe lemne de foc pe malul apei. Nu ne puteam incalzi iarna cu ele, dar cel putin faceam conservele in tuciuri uriase la foc de lemne in curte si economiseam gazul de la butelie.
  4. Mai tarziu s-a facut si un baraj la 10 kilometri de comuna noastra si din el se aprovizioneaza cu apa un oras micut, plus satele vecine.

Pe malul apei exista si o  moara de apa, adevarat monument istoric, iar in ea au fost filmate scenele din filmele cu haiduci.

In prezent, moara se restaureaza si acolo, pe santierul respectiv vad din masina TEREX macarale pentru teren accidentat.

Nu pot sa va marturisesc in cuvinte cat de mult ma bucur ca moara copilariei mele, piesa aceea care definea satul meu este restaurata. Am stat de vorba cu seful echipei care se ocupa de restaurarea morii, o cladire facuta din piatra, cu acoperis inalt din sindrila, cu barne din lemn de stejar si mi-a spus ca fara TEREX macarale pentru teren accidentat, lucrarea ar fi greu de realizat.

Nu imi este deloc greu sa inteleg, mai ales ca barbatii falnici din sat au disparut sau sunt in strainatate, sa lucreze pentru bani mai multi, iar materialele care trebuie ridicate la zeci de metri sunt grele.

Apoi mi-a explicat cat de performanta este macaraua si faptul ca are aderenta mare la orice tip de teren. Am vorbit mult si am privit cum lucra acest utilaj miraculos. Si rotile uriase de lemn vor fi fixate in vadul apei tot cu ajutorul macaralei.

Vom fi iar localitatea cu moara cu apa, moara la care s-au filmat filme celebre la care se uita toata tara.

Plina de entuziasm am cautat TEREX macarale pentru teren accidentat si le-am gasit pe site-ul firmei Retutilaje.ro.

Merita sa se stie in intreaga Romanie de unde se pot cumpara aceste macarale, fiindca este posibil sa se construiasca:

-baraje pe malul apelor foarte mari

-poduri rutiere care trec peste fluvii sau rauri

-tronsoane de cale ferata ce tranziteaza cursurile unor ape mari.

Se stie cat de alunecos este pietrisul si faptul ca malurile apelor se pot surpa, dar aceasta macara puternica poate lucra pe orice tip de teren.

Doresti sa construiesti ceva maret pe un teren care se surpa, care este imposibil asemenea celui din balada populară Monastirea Argesului? Sa stii ca daca vei cumpara macaraua prezentata de mine vei reusi, fiindca forta ei este demiurgica.

Intra pe site-ul firmei care de 25 de ani furnizeaza masini si echipamente pentru constructii, pentru asfaltare, demolare si prelucrarea pietrei din cariere si alege utilajele de care ai nevoie sa-ti indeplinesti menirea creatoare!

Un specialist iti sta la dispozitie, prezentandu-ti detaliat utilajul pe care doresti sa il cumperi, precum si solutii de achitare a acestuia.

Existe posibilitatea unui leasing avantajos, asa ca ai curaj!

Vestea buna consta in faptul ca la nevoie, tot la ei gasesti piesele, iar in cazul in care utilajul are nevoie de reparatii, echipa se prezinta la fata locului cu atelierul mobil.

Masinile au termen lung de garantie, fiindca sunt produse din cele mai bune si rezistente materiale, partile componente fiind lucrate in statele Uniunii Europene dupa ultima tehnologie.

In concluzie, construieste, fiindca vei avea cea mai mare satisfactie sa treci cu masina peste un pod la care au lucrat oamenii din firma ta, sa admiri moara de apa care functioneaza datorita faptului ca ai restaurat-o!

Sa construim, fiindca de demolat este usor si sa le lasam generatiilor care vin cladiri pline de semnificatie istorica, dar si imobile functionale in care sa isi desfasoare activitatea!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share