Oficial Media

Știri din Târgoviște, Dâmbovița, România.

Cultivă înlăuntrul Tău Binele pentru ceilalți și fă-o cu Dragoste!

De pretenții nu ducem lipsă, iar de pretențioși cu mult mai puțin. Fiecare dintre noi Vrea, îi Trebuie, are Nevoie, dar nu pentru că nu ar avea deja, ci pentru că e în mare vogă acel „must have” (trebuie să am și…). Nu suntem mulțumiți cu atât cât avem, nu ne resemnăm să ne bucurăm cu „puțin”, parcă tot ne tună și fulgeră când ni se pare insuficient cât deja am agonisit. Dar oare la ce bun răsfățurile și capriciile astea când în lume e foamete, război, sărăcie, frustrare?!

E adevărat că TU ești cea mai importantă persoană din viața Ta, însă nu uita că asta nu trebuie să te transforme într-o brută lacomă, avară, exclusivistă. Dacă TU ești cel important Ție, atunci fii model celorlalți, Dăruie, Ajută, dar mai ales Iubește, Iartă, fii Bun, Cuminte! Fii apoi și Cu Minte (înțelept, chibzuit, calculat)! Fii de folos celuilalt! Cu larghețe!

Poate părea fanfaronadă și vorbă de dragul vorbei ceea ce susțin eu aici, numai că atunci când ești o persoană dependentă (de lux/opulență și confort) ești o persoană cu handicap, deși nu conștientizezi. Nu e o problemă că aduni nemăsurat, dar e undeva un declic acolo unde faci asta din automatism și cu cel mai egoist, egocentric interes. Ai privit în jur? Ce anume vezi? Dacă vezi…

Acest articol chiar nu se referă la omul sărac ce din puținul său împarte tuturor dacă poate -și  face asta cu dragă inimă, se referă însă la hainul care mută banii „dintr-un buzunar în celălalt” cu frica de a nu-i fi știrbită averea câtuși de puțin. Poate că de aici pornesc mizeriile sociale: caracterologic dăm dovadă de Lipsuri, chiar dacă vistieriile ne sunt neatinse. Cum să treci nepăsător peste nedreptate, peste sărăcie și foamete când AI, când POȚI (doar să vrei) să alini anii chinuiți ai unui bătrân, zilele triste ale unui copil?! Unde te ascunzi, doar să NU fie cazul/momentul să faci Binele cuiva?!

Este o binecuvântare să îți fie la îndemână să fii sprijin cuiva fiind în măsură să Poți, dar să n-o faci deși Poți, iar asta pentru că NU vrei, de fapt, omule, de la tine Iei cu mult mai mult decât îți imaginezi. Pe Tine însuți te păgubești -ca entitate, ca ființă. Nu-ți închipui că avariția ta îi afectează/„costă” pe ceilalți. Trezește-Te!

Fii Bun!

Fii Cuminte!

Fii Darnic!

Fii Îngăduitor/Tolerant!

Iartă! Uită!

Cultivă înlăuntrul Tău Binele pentru ceilalți și fă-o cu Dragoste!

Înțelege că îți Oferi Ție Însuți atunci când îți pare că dai celuilalt! În realitate ești acela care -Oferind larg- Primește nemăsurat pe alte căi, sub cu totul alte forme. „Cu măsura cu care măsori, cu aceea ți se va măsura.”-știi asta.

Oamenii extraordinari nu se raportează la conturile din bănci, oamenii de valoare mută munții din loc doar privind/gândind, nicidecum plătind. Cardurile lor se contabilizează în Fapte Bune, în Iubire, Iertare, Dăruire. Oameni suntem toți: anatomic.

Hai deci să fim OAMENI pentru că Iubim să Dăruim Iubire!

Frumos!

(Dana Staicu -22 august 2017).

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share